Захисники сексменшин подали на Філарета до суду

Захисники сексменшин подали на Філарета до суду
Філарет вважає, що причиною пандемії коронавируса Covid-19 є, серед іншого, одностатеві шлюби
Фото: Главком

ЛГБТ-співтовариство обурили слова Філарета про те, що одностатеві шлюби - одна з головних причин Covid-19

ЛГБТ-організація «Інсайт» подала до Шевченківського райсуду Києва позов про визнання дискримінаційним та недостовірним висловлювання почесного патріарха Української православної церкви Філарета, в якому він назвав причиною поширення коронавірусу одностатеві шлюби. 

Про це організація повідомила на своїй сторінці у «Фейсбуці». 

Позивачі вимагають визнати поширену інформацію недостовірною та дискримінаційною, а також публічно спростувати її. 

«Моральна шкода нами не заявлялася, бо для нас, як і для багатьох представників ЛГБТКІ-спільноти, це не питання грошей, це питання честі й гідності», – додають у публікації «Інсайту». 

У ній, крім того, зазначають, що врахували й відповідь юридичного відділу Київської патріархії, який заявляв таке: «Ініціювання судових проваджень стосовно патріарха Філарета за висловлювання щодо одностатевих шлюбів є нічим іншим, як зловживанням правом судового захисту». 

Юристи церкви також наголосили, що залишають за собою право на «пред’явлення зустрічних позовів до кожного позивача».

Нагадаємо, що раніше глава УПЦ КП Філарет сказав, що вважає поширення коронавірусу «покаранням за гомосексуалізм, насамперед одностатеві шлюби». Згодом ЛГБТ-організація «Інсайт» заявила, що позиватиметься до Філарета, оскільки розцінює подібні висловлювання як неприпустимі в будь-який час, а поширення неправдивої, відверто дискримінаційної інформації публічною особою під час пандемії може спричинити хвилю насильства на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ-спільнот. 

До слова, останніми днями багато священників Російської церкви в Україні захворіли на коронавірус. Троє представників Московського патріархату померли. 

Так, у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Нагадаємо, у зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні. Наразі невідомо, чи підтвердився у нього коронавірус.

В Україні станом на ранок 13 квітня виявлено 3102 випадки Covid-19. Минулої доби зафіксували 325 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 12 дітей. За минулу добу від коронавірусу померли 10 людей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: