Захисту Чорновол відмовили у відводі судді Вовка

Захисту Чорновол відмовили у відводі судді Вовка
Тетяна Чорновол: завтра, 16 квітня о 9.30 Вовк буде обирати мені міру запобіжного заходу

Запобіжний захід Тетяні Чорновол продовжать обирати 16 квітня о 9 год. 30 хв.

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк продовжить обирати запобіжний захід колишньому народному депутату й активістці Майдану Тетяні Чорновол після того, як їй відмовили у його відводі.

«У задоволенні клопотання про відвід слідчого судді Сергія Вовка відмовити», - оголосила суддя.

Вона пояснила, що інформація захисту про втручання в авторозподіл справ при виборі слідчого судді не підтвердилася. А 14 квітня, коли здійснювався авторозподіл, відповідно до затвердженого головою суду графіку, чергували лише троє суддів, серед яких Вовк.

У свою чергу, Чорновол у Facebook поінформувала, що запобіжний захід їй продовжать обирати 16 квітня о 9 год. 30 хв.

 

14 квітня Печерський районний суд міста Києва почав обирати запобіжний захід Чорновол. На засіданні захист екс-нардепа заявив про відвід судді Сергія Вовка, після чого той оголосив перерву в засіданні на невизначений термін. Рішення про відвід буде виносити інший склад суддів.

Зранку у вівторок ексдепутатка була на допиті в Державному бюро розслідувань. Там вона свідчити відмовилася, посилаючись на статтю Конституції.

Раніше Тетяна Чорновол перед допитом у ДБР заявила журналістам, що припускає можливість взяття її під варту «одразу з зали суду».

Водночас, жінка додала, що витримає всі випробування.

Нагадаємо, 10 квітня після обшуків у Тетяни Чорновол їй оголосили підозру у навмисному вбивстві. Також вона розповіла, що в неї при обшуку вилучили зброю.

Перед цим Держбюро розслідувань проводило обшуки в будинку Чорновол. Обшуки проходили під Києвом у селі Гора Бориспільського району у справах Майдану. Підставою для обшуку стали події лютого 2014 року, коли був захоплений офіс Партії регіонів.

Зазначимо, йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі Партії регіонів. Імовірно, співробітник офісу задихнувся під час пожежі.

Як повідомлялось, раніше Чорновол неодноразово штурмувала офіс ДБР і вимагала відставки його тодішнього очільника Романа Труби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: