Засновник Bellingcat обіцяє нові розслідування щодо MH17

Засновник Bellingcat обіцяє нові розслідування щодо MH17
Еліот Гіґґінс розповів, що працює над книгою та новим проєктом

Наступні випуски Bellingcat розкажуть про активність ГРУ в Європі

Дослідницька пошукова мережа, заснована британським журналістом і блогером Еліотом Гіґґінсом Bellingcat, досліджує активність Росії в Європі і готує ще більше випусків подкастів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

«Зараз ми стежимо за діяльністю крайніх правих у ЄС та США, виконуємо багато роботи в Латинській Америці. Зокрема, йдеться про справу вбивства мексиканського журналіста, над якою ми працюємо з місцевими розслідувачами. Ми досі вивчаємо різну активність Росії в Європі і плануємо підготувати ще більше випусків подкастів Bellingcat, перші з яких зосереджені на MH17. Наступні випуски розкажуть про активність ГРУ в Європі, також коротший випуск буде присвячений спільному розслідуванню, яке ми проводили з BBC, щодо вбивства цивільних у Камеруні», - сказав він.

Гіґґінс розповів, що працює над книгою та новим проєктом.

«Я також працюю над книгою, яка буде видана навесні наступного року, для якої ми вже знайшли російського видавця. А також – іще один великий проєкт, який я сподіваюсь оприлюднити цьогоріч пізніше», - поділився засновник Bellingcat.

Bellingcat відомий своїми розслідуваннями щодо збитого у 2014 році над Донбасом малайзійського літака рейсу MH17, а також отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському місті Солсбері і викриттям причетності до цього російських спецслужб.

19 червня були оприлюднені імена трьох росіян і одного українця, яких міжнародна Спільна слідча група (JIT) назвала причетними до збиття боїнга МН17. Також була оприлюднена дата, коли відбудеться суд - 9 березня 2020 року.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську. У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: