СБУ встановила, хто поширював серед туристів антипольські листівки

СБУ встановила, хто поширював серед туристів антипольські листівки

Листівки нібито від українських націоналістів містили заклики до агресивних дій стосовно поляків

Співробітники Служби безпеки України викрили на Хмельниччині учасника російської політичної організації «Национальное освободительное движение», який займався антиукраїнською пропагандою в інтересах Росії.

Про це у понеділок, 11 червня, повідомляє  прес-центр СБУ.

Встановлено, що мешканець Кам’янець-Подільського був завербований представниками ФСБ під час періодичних виїздів до Росії.

«За завданням «кураторів» агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України, а потім поширював агітки у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону», - заявили в СБУ.

Оперативники спецслужби зафіксували, що агітатор також адміністрував спільноту в одній із соціальних мереж, через яку поширював матеріали щодо підтримки терористичних організацій «Л/ДНР» та виправдовував російську військову агресію проти України.

«Фінансування діяльності зловмисника здійснювалось представниками спецслужб РФ з використанням криптовалют», - говориться у повідомленні.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта справи співробітники СБУ виявили матеріали з антипольською та проросійською пропагандою, а також комп’ютерну техніку із доказами протиправних дій.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки 11 червня проводять у Чернівцях слідчі дії в одній із громадських організацій, представники якої поширювали матеріали, що можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: