СБУ проводить обшуки у Чернівцях через карти «Великої Румунії»

СБУ проводить обшуки у Чернівцях через карти «Великої Румунії»
Фото: прес-центр СБУ

В офісах громадської організації відбуваються слідчі дії

Співробітники Служби безпеки у понеділок, 11 червня, проводять у Чернівцях слідчі дії в одній із громадських організацій, представники якої поширювали матеріали, що можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, перевіряються дані щодо представників організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували  картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої «Великої Румунії», - говориться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що надруковані карти виготовлені для пропаганди «святкування» на території України 100-річчя створення «Великої Румунії».

Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої «історичної справедливості» через анулювання існуючих міжнародно-правових і міждержавних документів та «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії  до складу румунської держави.

В СБУ заявили, що в офісах громадської організації відбуваються слідчі дії.

Нагадаємо, команда угорців, які живуть в Україні, «Карпаталія» їздила у Великобританію на чемпіонат світу з футболу серед представників невизнаних територій. Глава МЗС України Павло Клімкін розкритикував участь «Карпаталії» у сумнівному чемпіонаті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: