Заяву Путіна щодо «референдуму» в Криму треба використати в судах, – Геращенко

Заяву Путіна щодо «референдуму» в Криму треба використати в судах, – Геращенко
Ірина Геращенко

Путін зізнався, що РФ організовувала «референдум» в Криму

Українські дипломати та юристи мають використати заяву президента РФ Володимира Путіна про організацію Кремлем «референдуму» під час підготовки позовів до міжнародних судів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Найважливіше, що прозвучало на прес- конференції (Трампа й Путіна): це явка з повинною Путіна, який визнав, що це РФ організовувала «референдум» в Криму. Наші юристи і дипломати повинні використати це зізнання при підготовці позовів для міжнародних судів. Також важливим є зізнання Путіна, що його візаві не визнає анексії Криму», – підкреслила віце-спвкер.

«Для нас важлива єдність і одностайність Сенату і Конгресу, Держдепу, Пентагону, Білого Дому, республіканців і демократів в ключовому: невизнання анексії Криму, окупації Донбасу, порушення кордонів України, відповідальність РФ за це. І це прозвучало від десятків впливових американців, й устрій американської системи, системне функціонування всіх інституцій унеможливлює експромти в зовнішній політиці», – додала вона.

Далі, на її думку, має відбутися активація діалогу із США за всіма напрямами, зокрема міжпарламентськими, міжпартійними, міжвідомчими, «із нагадуванням нашому стратегічному партнеру про їх зобов'язання й гарантії безпеки України, яка віддала третій у світі ядерний потенціал».

«Ну, і найголовніше: долю України більше ніколи не вирішуватимуть без України, ми на це не погодимося», - додала вона.

Як повідомлялось, під час зустрічі з президентом РФ президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму – про це Путін заявив на спільній прес-конференції зТрампом у Гельсінкі. 

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Сенатор-республіканець назвав цю прес-конференцію «одним із найганебніших виступів американського президента», а саміт у Гельсінкі «трагічною помилкою».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: