Зеленський виступив у Раді безпеки ООН

Зеленський виступив у Раді безпеки ООН
фото скріншот відео

Президент розповів світові про злочини, які Росія чинить на території України

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 5 квітня, виступив на засіданні Ради безпеки ООН по відеозв’язку. Президент розповів про воєнні злочини, які Росія чинить на території України, зокрема у звільненому місті Буча.

«Я звертаюся до вас від імені народу, яккий щодня вшановує загиблих мирних людей, яких вбивали пострілом у потилицю чи око після катувань. Яких розстрілювали просто на вулицях, яких кидали у криниці просто для того, щоб вони там загинули у стражданнях…Яким відрізали кінцівки, перерізали горло, ґвалтували і вбивали на очах у своїх дітей. Чим це відрізняється від того, що робили терористи Даіш на захопленій ними території?! Хіба що тим, що це робить постійний член ради організації об’єднаних націй», – сказав Зеленський.

Велика Британія скликала засідання Радбезу ООН щодо війни в Україні. На ньому говорять про збільшення кількості доказів про воєнні злочини держави-агресорки в українських містах.

Нагадаємо, в Європарламенті звинуватили РФ в геноциді українців і закликали позбавити права вето в ООН.

Світ засудив дії російської армії в Україні, європейські лідери пообіцяли справедливе покарання для планувальників і виконавців.

Британськ розвідка повідомила, що Путін планував страти під час вторгнення в Україну.

Між іншим, волонтери знайшли дані командира рашистів, що коїли звірства в Бучі.

Також спецслужби зібрали дані про підрозділи РФ для фіксації злочинів на Київщині.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: