Жебрівський подякував Порошенку за нову посаду

Жебрівський подякував Порошенку за нову посаду
Петро Порошенко призначив екс-очільника Донецької ВЦА Жебрівського аудитором НАБУ

Оцінку діяльності НАБУ Жебрівський зобов'язується проводити неупереджено і справедливо

Новопризначений аудитор НАБУ Павло Жебрівський подякував президенту Петру Порошенку за нову посаду. 

Про це він написав на своїй сторінці в facebook.

«Докладу максимум зусиль, щоб сумлінно й достойно виконувати покладені на мене обов'язки та виправдати очікування суспільства на очищення влади й подолання корупції», - написав він.

На новій роботі він збирається «допомогти зробити цей орган максимально прозорим та ефективним».

«Оцінку діяльності НАБУ зобов'язуюся проводити неупереджено, справедливо, безвідносно до політичних вподобань та підтекстів», - запевнив Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко призначив аудитором Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Павла Жебрівського.

Нагадаємо, 9 червня Жебрівський подав президенту Петру Порошенку заяву про звільнення за власним бажанням, і глава держави його прийняв.

13 червня Кабмін схвалив відставку Жебрівського.

Згідно із законодавством, комісія у складі трьох членів щороку проводить незалежний аудит ефективності діяльності НАБУ. У складі комісії мають бути представники уряду, парламенту і президента.

Ввечері 13 червня своїм указом Порошенко звільнив Жебрівського з посади, нагородивши його орденом князя Ярослава Мудрого.

Комісія зовнішнього контролю НАБУ має щороку проводити незалежну оцінку (аудит) роботи бюро, у тому числі – шляхом вибіркового аудиту кримінальних проваджень, в яких бюро завершило досудове розслідування.

Ця комісія складається із трьох членів: по одному від президента, уряду і Верховної Ради.

Негативний висновок аудиту є єдиною законною підставою для позачергового звільнення директора НАБУ з посади та зменшення рівня бюджетного фінансування правоохоронного органу.

У травні 2017 року аудитором НАБУ від уряду став професор Михайло Буроменський. 7 червня 2018 року Верховна Рада вирішила делегувати до комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро України професора, доктора юридичних наук Володимира Василенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: