Жертвами антициклону «Люцифер» у Європі стали щонайменше 10 людей

Жертвами антициклону «Люцифер» у Європі стали щонайменше 10 людей
Лісові пожежі в Європі

Температура вище 40 градусів зафіксована від Іспанії до Балкан

В Європі вирує антициклон «Люцифер», він призвів до смерті щонайменше 10 людей і завдав величезної шкоди врожаю. Через нього виникли сотні лісових пожеж і сильних штормів.

Про це повідомляє The Times.

На півдні Європи відпочиваючі зіткнулися з аномально спекотною погодою на цих вихідних. Така погода стала результатом впливу циклону з Африки, який італійці називають «Люцифером». Він викликав температуру вище 40 градусів від Іспанії до Балкан.

В Італії від спеки загинуло щонайменше три людини, багатьом потрібна медична допомога через сонячний удар і виснаження.

Також минулого тижня двоє літніх людей загинули внаслідок лісових пожеж в центральному районі Абруццо і поблизу Матьора на півдні країни, а в суботу жінка померла, коли її машина була похована під обвалом з води і бруду біля гірськолижного курорту Кортіна Д'ампеццо.

Дороги і залізнична лінія в італійській долині Пустерталь, недалеко від австрійського кордону, були заблоковані через бурі. У місті Брая, у Південному Тіролі, на півночі Італії, в результаті негоди була затоплена пожежна станція.

У неділю, 6 серпня, в Італії було зафіксовано близько 100 лісових пожеж.

Нагадаємо, країни ЄС запровадили червоний рівень небезпеки через аномальну спеку.

За даними служби, на даний момент екстремальні погодні умови зафіксовані на території Італії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Сербії, Угорщини, Румунії, Польщі, Швейцарії та Словенії.

Зазначено, що влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввели помаранчевий рівень небезпеки. У деяких районах даних держав стовпчик термометра подолав позначку в 40 градусів.

Крім того, за даними газети Guardian, щонайменше дві людини загинули через аномальні погодні умови в Румунії та Польщі, ще десятки госпіталізовані.

Раніше повідомлялося, що у Луцьку від спеки померла жінка під час поїздки у тролейбусі. Їй також було 60 років.

Крім того, в Одесі на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (раніше – 411-й військовий госпіталь) помер 55-річний начальник однієї з клінік установи. У клінічному центрі повідомили, що серцеву недостатність могла спровокувати аномальна спека.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: