ЗМІ: директор порту «Південний» Жуковський звільнений за демпінг на користь компанії «Портінвест»

ЗМІ: директор порту «Південний» Жуковський звільнений за демпінг на користь компанії «Портінвест»

Порт «Південний»

Державне підприємство очолив Анатолій Яблуновський

Віталій Жуковський, в.о. директора порту «Південний», 21 червня звільнений наказом міністерства інфраструктури. Про це повідомляє dumskaya.net.

За інформацією видання, державне підприємство замість Жуковського очолив Анатолій Яблуновський, який до цього працював начальником адміністрації Херсонського морського порту.

Як повідомило джерело в міністерстві інфраструктури, крім недавнього розслідування НАБУ, розпочатого проти Жуковського, ключовою причиною його звільнення став демпінг на користь компанії «Портінвест», що входить в холдинг СКМ. Жуковський занижував ставки на обробку вантажів для «Портінвест» майже в два рази, стверджує джерело. В середньому для цієї компанії перевантаження однієї тонни коштувало 3,8 дол., хоча ринкова ціна - 5,8 дол.

Джерело нагадало, що призначення Жуковського на посаду керівника порту «Південний» лобіював Олександр Смирнов, директор компанії «Портінвест». А заступник Жуковського Роман Інде до приходу в «Південний» працював заступником генерального директора по експлуатації морського транспорту в компанії «Портінвест Лоджистік».

Порт «Южний» забезпечує підприємствам СКМ перевалку більше 1 млн. тонн вантажу на місяць. Через порт холдинг відвантажує руду, вугілля, шрот і метал.

У міністерстві розраховують, що новий керівник порту наведе порядок з тендерами, які стали предметом розслідування Національного антикорупційного бюро. У розслідуванні фігурують Жуковський, Інде, а також в.о. заступника директора з матеріально-технічного забезпечення «Південного» Олег Трайдакало.

НАБУ провело обшуки в порту «Південний» 23 травня, а розслідування за наведеними фактами детективи проводять з вересня 2017 року. Топ-менеджмент порту підозрюється в організації схеми, при якій багато тендерів по матеріально-технічному забезпеченню «Південного» вигравали пов'язані з ними фірми. За оцінками НАБУ, керівництво порту могло заподіяти державі збитків на більш ніж 152 млн. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: