ЗМІ дізналися про плани провести саміт щодо миротворців на Донбасі без Росії

ЗМІ дізналися про плани провести саміт щодо миротворців на Донбасі без Росії
Миротворець ООН

Саміт лідерів Німеччини, Франції та України може відбутися у травні

У німецькому Аахені в травні може відбутися саміт лідерів ФРН, Франції та України, присвячений розміщенню на Донбасі миротворців ООН. Про це повідомляє російське видання «Комерсант», посилаючись на джерела у Києві.

 «Фактично мова йде про зустріч у «нормандському форматі» за винятком одного з його учасників - президента Росії», - пише газета.

Втім, додає джерело, Москва начебто нічого проти подібного роду зустрічей не має, оскільки питання про миротворців «вирішується в зовсім іншому місці».

Відзначається, що основним пунктом порядку денного тристороннього саміту стане ситуація на Південному Сході України і можливість розміщення на Донбасі миротворців ООН. Джерело, близьке до адміністрації президента України, пояснює, що «підготовча робота» до тристороннього саміту в Аахені повинна бути проведена в ході візиту в Берлін президента Петра Порошенка, який відбудеться 10 квітня, і його переговорів з канцлером Ангелою Меркель.

За словами співрозмовника видання, «урізаний нормандський формат» на саміті в Аахені зовсім не означає, що рішення по Донбасу будуть прийматися в обхід і без відома Москви.

«Через справу Сергія Скрипаля зараз у відносинах Росії із Заходом виник вкрай несприятливий емоційний фон. Тому провести повноцінний чотиристоронній саміт не представляється можливим. Однак, я не думаю, що його підготовка буде проходити без відома Кремля», - додав неназваний український дипломат.

У свою чергу, джерело в МЗС РФ вказало, що «питання про миротворців на Донбасі вирішуватися буде не в Аахені, а в Радбезі ООН».

«Без рішення Радбезу миротворці там не з'являться», - підкреслило джерело ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз готовий підтримати введення миротворців на Донбас.

Читайте також матеріал «Главкома»: Донбас. «Мирний» план Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: