ЗМІ: НАБУ проводить обшуки на шахті «Краснолиманська»

ЗМІ: НАБУ проводить обшуки на шахті «Краснолиманська»
НАБУ

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки на шахті «Краснолиманська» (Родинське, Донецької області) і пов'язаних з нею підприємствах, передає «Апостроф».

«Правоохоронці вилучають документи за схемами відмивання коштів від продажу вугілля через компанії ТОВ «Торговий дім – Ресурс» і ТОВ «Дантрейд», афілійованих з народним депутатом Сергієм Трегубенком і вугільним «менеджером Януковича» Сергієм Кузярою», – сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією ЗМІ, Трегубенко і Кузяра активно використовують компанії ТОВ «Торговий дім – Ресурс» і ТОВ «Дантрейд» для купівлі вугілля з держпідприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» за заниженою вартістю та подальшого перепродажу їх на державній компанії «Центренерго» з подальшим переведенням у готівку наддоходів через фіктивні підприємства.

Слідство, в якому фігурують Трегубенко і Кузяра, ведеться вже більше року.

Як повідомляв раніше «Інтерфакс» ТОВ «Торговий дім – Ресурс» і ТОВ «Дантрейд» скуповують вугілля у ДП ВК «Краснолиманська» на 65% дешевше встановленого Міненерго індикатива.

Також повідомлялося про те, що під час обшуку в офісі народного депутата Трегубенка було вилучено 4 мільйони гривень, а також документи, що підтверджують причетність ТОВ «Торговий дім – Ресурс» і ТОВ «Дантрейд» до операцій з «Центренерго».

Народний депутат Сергій Трегубенко не підтвердив свою причетність до діяльності ТОВ «Торговий дім – Ресурс» і ТОВ «Дантрейд».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: