ЗМІ вияснили брехню Луценка щодо догани Горбатюку

ЗМІ вияснили брехню Луценка щодо догани Горбатюку

Наказ про стягнення через догану Горбатюку, на відміну від Столярчука, Генпрокурор підписав

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вчинив однаково у ситуаціях із доганами від дисциплінарної комісії його заступнику Юрію Столярчуку і начальнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергію Горбатюку. За словами Луценка, він не підписав догани обом через оскарження їх у суді. Насправді наказ про стягнення через догану Горбатюку, на відміну від Столярчука, Генпрокурор підписав ще в жовтні 2017 року.

Копія наказу є в розпорядженні телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

В інтерв’ю ЗМІ Луценко заявив: «Якщо суд скасував рішення КДКП, то як я його (Столярчука) маю покарати? До речі, так само Горбатюк. Йому винесли догану, він скасував її в суді, я її також не виношу».

Насправді наказ про застосування стягнення з Горбатюка Луценко підписав ще 25 жовтня 2017 року. Через 14 днів після рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану Горбатюку від 11 жовтня того ж року. Надалі Горбатюка позбавили премій, як і передбачає процедура.

Натомість своєму заступнику Юрію Столярчуку Генпрокурор не підписує наказ про застосування стягнення вже 9-й місяць. А одразу після догани від КДКП Столярчук отримав премію у 45 тис. грн.

Горбатюк, як і Столярчук, оскаржив догану від КДКП у суді і виграв його. Однак в обох випадках це лише рішення першої інстанції, яке не набрало сили.

«Суд скасував рішення КДКП про догану, але судове рішення не вступило в дію, бо було оскаржене КДКП. І відповідно, як це рішення, так і наказ Луценка про догану мені, чинні», - пояснив Горбатюк у коментарі програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Зазначається, що Столярчук - єдиний представник ГПУ, догану якому ігнорує Генпрокурор, виправдовуючи це рішенням суду, яке не набрало сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: