СБУ затримала чиновника Одеської митниці: деталі

СБУ затримала чиновника Одеської митниці: деталі
До організації «схеми» причетний старший державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський»
фото: пресслужба СБУ

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою

У результаті слідчо-оперативних дій на Одеській митниці ліквідовано злочинний механізм одержання грошей за ввезення до нашої країни незадекларованої готівки. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

До організації «схеми» причетний старший державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський». Він вимагав «відкати» до 3% від загальної суми валюти, яку без декларування завозили на митну територію України.

Зафіксовано, що за його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті. За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний «трафік», не вдаючись у походження готівкових коштів. Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за «пропуск» партії незадекларованих грошей.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється причетність до цього інших працівників митниці.

Нагадаємо, що з початку цього року це вже четверта корупційна схема, яку Служба безпеки ліквідувала на Одеській митниці.

Раніше СБУ викрила масштабну корупційну схему на Житомирській митниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: