В Одесі відбудеться фестиваль середньовічної культури «Порохова вежа»

В Одесі відбудеться фестиваль середньовічної культури «Порохова вежа»

«Порохова вежа» представить одеситам: середньовічні ремісничі ярмарки та лицарські турніри, лучний тир, майстер-класи, таверни, антуражні фотосесії

18-20 травня 2018 року в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка відбудеться V Одеський фестиваль середньовічної культури «Порохова вежа». 

Фестиваль пройде на Суворовській алеї парку, біля Карантинної аркади. 
 
У рамках денної програми фестивалю відбудуться: професійні спортивні змагання із середньовічного бою (ІСБ) між бійцями з різних міст України та зарубіжжя, сучасному мечевому бою серед дітей та підлітків, ремісничі ярмарки, майстер-класи майстрів народного промислу, конкурсні програми для дітей і дорослих, антуражні фотосесії в середньовічних костюмах, стрільба із справжньої середньовічної балісти та багато іншого. 

У рамках вечірньої програми пройде рок-фестиваль одеських рок-колективів. Тут свої програми готові представити понад 20 груп. 

Відвідувачів також чекають театралізовані вистави, колоритні середньовічні танці та фаєр-шоу, що зачаровує. На території фестивалю буде працювати лучний тир, а також мережа таверн з різноманітною їжею і напоями, приготованими за старовинними технологіями на відкритому вогні.  

Програма фестивалю «Порохова вежа»

П'ятниця, 18 травня 
15:00 - відкриття першого дня фестивалю, виступ ансамблів історичного танцю, інтерактивні майстер-класи, конкурси, квести для дітей і дорослих, верхова їзда на лицарських конях, показові виступи з реслінгу. 
16:00 - 19.00 - спортивний лицарський турнір - відкритий кубок Одеси з історичного фехтування. 
17:00 - 20:00 - танці, танцювальні майстер-класи «Міжмир'я». 
19.00 - 23:00 - виступи одеських рок-колективів, смолоскипна хода, фаєр-шоу «Seiya», «Flammantis». 

Субота, 19 травня 
11:00 - 13.00 - відкриття другого дня фестивалю. Промова короля, представлення команд, середньовічні танці на честь лицарів і короля. 
Перший блок лицарських боїв на ристалищі: індивідуальні поєдинки в номінації «Щит-меч». Середньовічні аніматори (ходулісти), конкурси для глядачів. 
13.00 - 16.00 - другий блок лицарських боїв на ристалищі: командні поєдинки в номінації 5х5 (чоловіки), 3х3 (жінки). Інтерактивні історичні танці з майстер-класами «Міжмир'я», «Triberries». 
16:00 - 17:00 - квест «Злови відьму». 
17:00 - 19.00 - третій блок лицарських боїв на ристалищі: командні поєдинки в номінації 5x5 (чоловіки), 10x10 (чоловіки). Інтерактивні історичні танці з майстер-класами «Міжмир'я». 
19.00 - 20.00 - мова короля, підбиття підсумків, закриття турнірного дня, вручення призів переможцям конкурсів та квестів першого дня, верхова їзда на лицарських конях, показові виступи з реслінгу. 
20:00 - 22:00 - виступ одеських рок-колективів, смолоскипна хода, фаєр-шоу «Flammantis». 

Неділя, 20 травня 
11:00 - 13.00 - відкриття третього дня фестивалю. Представлення команд і лицарських дворів, виступ лицарів перед судом прекрасних дам. Перший блок лицарських боїв на ристалищі: фінали індивідуальних поєдинків в номінації «Щит-меч» і відкритого кубка Одеси з історичного фехтування. Конкурси для глядачів, старовинні танці «Міжмир'я». 
13:00 - 14:00 - театральний виступ Одеського обласного театру ляльок. 
14:00 - 16:00 - другий блок лицарських боїв на ристалищі: бої лицарських дворів у номінації «Довгий меч», «Щит-меч», 2x2, «Лицарський спис». Конкурси для глядачів, інтерактивні історичні танці з майстер-класами «Capre Diem ''. 
16:00 - 17:00 - квест «Злови відьму». 
17:00 - 18:00 - третій блок лицарських боїв на ристалищі: бої лицарських дворів у номінації «Битва за міст», «Битва за прапор», «Битва дворів». Верхова їзда на лицарських конях, показові виступи з реслінгу. 
18:00 - 19:00 - нагородження учасників турніру, вручення призів переможцям конкурсів та квестів першого-третього днів, розпродаж виробів ремісників. 
19.00 - 22:00 - виступ одеських рок-колективів, закриття фестивалю, смолоскипна хода, фаєр-шоу «Seiya», салют. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: