Під посольством Ірану відбулася акція протесту (фото)

Під посольством Ірану відбулася акція протесту (фото)
Активісти принесли під посольство Ірану дитячі іграшки та лампадки, а також символічні закривавлені дрони
фото: Європейська солідарність

Українці обурені участю Ірану у військових злочинах Росії

Під посольством Ірану відбулася акція протесту, організована ВГО «Солідарна Молодь». Учасники акції закликали українську владу розірвати дипломатичні відносини з Іраном, а також запровадити санкції проти країни, яка постачає російському режиму дрони-убивці. Під час акції також закликали притягнути до відповідальності організаторів та виконавців теракту проти українського літака, збитого в небі над Тегераном у 2020 році.

Активісти «Солідарної Молоді» принесли під посольство Ірану дитячі іграшки та лампадки, а також символічні закривавлені дрони. Голова ВГО «Солідарна молодь», депутатка Київради Дінара Габібуллаєва наголосила, що навіть попри ризики люди вийшли на вулицю, аби висловити свій протест. «Аби вони зупинили свої терористичні дії. Іран має стати на бік цивілізованого світу», – розповіла вона. 

«Ця тріада – Росія, Іран, Білорусь – це тріада злочину. І ми – українці – станемо кісткою в горло усіх цих чортів», – зауважила депутатка.

У «Євросолідарності» закликають представників української діаспори та всіх небайдужих громадян у різних країнах світу проводити акції протесту з вимогами запровадити санкції проти Ірану за співпрацю з країною-агресором.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко закликала вшанувати пам’ять усіх жертв російської агресії, у тому числі українських громадян, які загинули внаслідок атак іранських дронів.

«Очевидно, що Іран має нести відповідальність за свої дії. І сьогодні ми бачимо непокаране зло. Взимку 2020 року було збито український цивільний літак. Якщо весь світ розслідує збиття МН-17, то так само голосно ми маємо вимагати розслідування, міжнародної експертизи і допуску міжнародних експертів до «чорних скриньок» збитого українського лайнера. Не замовчувати це», – сказала Геращенко. 

Депутатка наголосила, що Україна має першою ввести санкції проти юридичних і фізичних осіб Ірану, причетних до створення безпілотників, їх продажу в РФ, а також їх обслуговування на окупованих територіях.

Нагадаємо, представник іранського МЗС Насер Канаані заявив: інформація про військову підтримку кремлівського режиму нібито має політичні амбіції і поширюється західними джерелами. Іран намагеється зняти з себе будь-яку відповідальність за теракти проти України.

До слова, українці у соцмережах висловлюють своє обурення через сьогоднішню атаку Росії по Києву іранськими дронами-камікадзе. Люди закликають розірвати дипломатичні відносини з Іраном, який надає зброї державі-аресорці. 

Читайте також: Урок гідності для кожного. Як українка підняла на вуха посольство Ірану 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: