«Він був на вістрі атаки і захищав нас у найскладніші часи». Прощання з Максимом Шаповалом

«Він був на вістрі атаки і захищав нас у найскладніші часи». Прощання з Максимом Шаповалом

Петро Порошенко присвоїв Максиму Шаповалу звання генерал-майора посмертно

Сьогодні, 30 червня, у Києві прощаються із загиблим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони Максимом Шаповалом.

Віддати шану Шаповалу прийшли його родичі, друзі та колеги по службі, президент Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, колишній міністр оборони України Валерій Гелетей.

Петро Порошенко присвоїв полковнику Головного управління розвідки Міноборони України Максиму Шаповалу звання генерал-майора посмертно. Про це президент заявив на церемонії прощання з загиблим офіцером.

«Він був на вістрі атаки і захищав нас  в найскладніші часи і в найскладніших місцях», - сказав Порошенко під час прощання з розвідником. Глава держави зауважив, що про розвідників багато не говорять. Можливість і право говорити з'являється лише після того, як вони пішли від нас. Президент нагадав, що полковник Шаповал був командиром групи спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт й зайшла до нього першою, він був одним із перших «кіборгів», за його участю проводились і найскладніші операції, зокрема, за лінією фронту. 

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторіві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що у слідства є не більше 10 днів для максимально швидкого розкриття вбивства полковника.

Матіос розповідав, що раніше Максим Шаповал командував першою групою спецназу, який звільняв Донецький аеропорт. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: