На Закарпатті націоналісти заблокували перевал для вантажівок з Росії

На Закарпатті націоналісти заблокували перевал для вантажівок з Росії

На перевалі в Нижніх Воротах рух російських вантажівок зупиняють закарпатські активісти. Акція розпочалася 11 лютого близько 17-ї години і є безстроковою.

На перевалі в Нижніх Воротах рух російських вантажівок зупиняють закарпатські активісти. Акція розпочалася 11 лютого близько 17-ї години і є безстроковою.

Біля стаціонарного поста спільно стоять представники ГО "Побратими України”, "Карпатська Січ”, "Айдару” і Спілки учасників бойових дій в АТО (Ужгород). Націоналісти та добровольці Закарпаття оголосили про створення блокпостів при в‘їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україну торговельного транспорту з Росії, повідомив голова ГО "Карпатська Січ" Тарас Деяк.

Учасники блокади стверджують, що їх акція – безстрокова і триватиме, доки не будуть виконані їх вимоги. У зверненні, адресованому голові ОДА Геннадію Москалю і голові облради Михайлу Рівісу, представники організацій вимагають тимчасово заборонити в’їзд російського транспорту на територію області і звернутися до Верховної Ради та Кабміну, аби ті прийняли ідентичне рішення, "на період, поки Росія не припинить анексію Криму та не виведе з Луганської і Донецької областей свої війська".

Керівник ГО "Карпатська Січ" Тарас Деяк про блокування російських фур на Закарпатті:

Як повідомляють з місця події, 2 російські вантажівки намагались проїхати повз блокпост на дорозі і мало не збили 4-х бійців. Але їх наздогнали, зупинили і повернули назад.

Станом на пізній вечір вже розвернули і не пропустили на Закарпаття близько 50 вантажівок країни-окупанта.

Окрім Верецького перевалу на межі Закарпатської та Львівської областей, місцеві націоналісти хочуть заблокувати й інші для руху російських вантажівок.

Як повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатській організації ВО "Свобода", вони мобілізують свій актив на Ужоцькому, Яблунецькому та Торунському перевалах. З них перший – між Закарпаттям і Львівщиною, а два інших з’єднують Закарпатську та Івано-Франківську області.

Нагадаємо, вантажний транспорт із Російської Федерації опинився на Закарпатті через те, що російські перевізники не отримали дозвіл на транзит Польщею, тому їдуть до країн Європейського Союзу через Словаччину та Угорщину, а відтак –через територію Закарпаття.

Микола Марчишак, голова ГО учасників бойових дій в АТО "Побратими України" (Ужгород), про акцію з блокування російських каміонів на Закарпатті поблизу кордону з Львівщиною:

Смотрите также фоторепортаж: Как украинские патриоты заблокировали транзит российских фур

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: