Хто гасить «Голубий вогник» Саакашвілі

скандал дня
Хто гасить «Голубий вогник» Саакашвілі

Скандального політика виженуть з ефіру?

Останній випуск передачі «Інша Україна» з ведучим Михайлом Саакашвілі, яка виходить на телеканалі Zik, може стати в прямому сенсі останнім, оскільки власників студії змусили розірвати контракт з її авторами. Про це Саакашвілі написав учора у своєму «фейсбуці». «Остання передача, оскільки власників студії змусили розірвати з нами контракт... Нехай вороги не сподіваються, я все ж знайду спосіб повернутися в ефір. Україно, час перемагати!», - заявив політик.

Щоправда, пізніше прес-секретар Саакашвілі Дарина Чіж уточнила, що програма не закривається, а йде на канікули, у зв’язку з «мертвим» літнім сезоном. Строки повернення програми на телеканал в новій студії – три-чотири тижні. За словами Чиж, як і раніше, виробництвом телепродукту буде займатися продакшн «Укрмедіапростір», засновником і керівником якого є вона сама.

Раніше Саакашвілі неодноразово скаржився, що великі телеканали отримали команду не пускати його та однодумців в ефір, тож власна програма на Zikу стала для нарцисичного політика ковтком повітря. Причому соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе в інтерв’ю «Главкому» визнавав, що його команда сплачує за трансляцію на каналі. В Адміністрації президента не забарились прокоментувати, що передачу закрито через закінчення контракту.

«У Михайла Саакашвілі закінчився мільйон гривень, – повідав президентський медійник Володимир Горковенко. – Саме стільки коштував контракт з телеканалом Zik… Міхо закрив свою програму, бо елементарно закінчився контракт. Екс-губер Одещини обманює, коли заявляє про те, що якась невизначена «влада» закрила його програму. Якось несолідно так заявляти, як написано в інструкціях для міхоботів, «найуспішнішому президентові у світі».

На самому телеканалі контракт ніяк не коментують, посилаючись на комерційну таємницю. Втім, за даними «Главкому», канікули, в які відправилась програма, можуть затягнутись, а то й взагалі стати вічними. Офіційна версія про «несезон» звучить дещо дивно – бо за три-чотири тижні, коли у Саакашвілі анонсували повернення в ефір, «несезон» буде такий самий, а то й навіть  більш глухий.

Тож слова імпульсивного Міхо про останню програму можуть бути більш близькі до реалій. Саакашвілі і так не підбирав слів в своїй критиці влади, але останньою краплею, після якої його м’яко «попросили» з каналу, міг стати один з останніх випусків, в якому жінка-снайпер заспівала антипрезидентську пісню під аж занадто неформатною назвою «Шоколадна дупа».

Втім, поки на телеканалі вірять, що все з «Іншою країною» буде добре, хоча й уникають конкретики. Генеральний продюсер Zikу Гайгісіз Гелдієв розповів «Главкому» свою версію подій навколо скандальної програми.

Генеральний продюсер Zikу Гайгисиз ГелдієвГенеральний продюсер Zikу Гайгисиз Гелдієв

Ця програма має право на існування і канал її не закривав, – запевнив Гельдієв. – Ми цю програму не створюємо, а виділяємо їм ефірний час і надалі готові це робити. За моєю інформацією, в них дійсно є проблеми зі студією – їм вирубали світло і вони виходили на генераторі. Але це залишається взаємовідносинами їх та їхніх підрядників. У нас з ними ніяких проблем нема.

Просто влітку – низький сезон і це нормальне явище, коли якийсь проект (особливо великий) іде на канікули. Якщо в країні нікого нема, то кого запрошувати на програму? А зараз почнеться час, коли політики поїдуть на екзотичні острови. Наскільки мені відомо, автори програми хочуть скористатись цими канікулами задля оновлення – щоб прийти з новими силами і ідеями. Ми це тільки вітаємо.

Чи може програма повернутись в ефір без Саакашвілі?

Категорично ні, бо цей проект у мене не асоціюється ні з ким іншим, крім нього як ведучого.

Але Саакашвілі прямо заявив, що це не канікули, а остання програма.

Це треба запитати у нього.

Ви з ним не обговорювали ці питання?

Обговорювали, і вони сказали, що в них нема можливості виробляти програму. З Саакашвілі ми особисто не спілкуємось, тільки з виробниками цього проекту. У них є продакшн, яким керує Дарина Чіж.

Горковенко написав про контракт на мільйон гривень, який сплачувала команда Саакашвілі за вихід цієї програми на вашому каналі. Ви можете підтвердити, що програма виходила на комерційній основі?

Я – генеральний продюсер, а не комерційний директор і не голова інформаційного відділу Адміністрації президента. У нас є партнерські відносини. Я сам за відкритість, але контракт не дозволяє мені в односторонньому порядку щось розголошувати.  Але ми контракт не розривали.

Рейтинги програми Саакашвілі вище середніх показників каналу?

Звичайно. Наприклад, на самому початку показники програми були в чотири-п’ять разів вищі, ніж середні показники телеканалу. Зараз, коли вже сам канал виріс, – десь в півтора-два рази.

Тобто канал зацікавлений, аби ця програма виходила далі?

Не можна так сказати. Канал виходить з суспільного попиту, який зараз на цю програму існує. Думаю, це вигідно і каналу, і продакшну. Ми не втручаємось в виробництво програми – навіть якщо хотіли б, у нас нема для цього інструментів.

Ви згадували про проблеми зі студією, що їм світло відрубали. А у вас як у транслятора вже були проблеми через цю програму? Може дзвонили звідкись зверху?

Будуть факти – буду про це говорити. Прямого тиску на канал, коли дзвонили б і вимагали, аби Саакашвілі не вийшов, не було. Але багато хто займається інформаційною компанією з дискредитації телеканалу, розповсюджують всілякі фейки. У каналу є проблеми, але поки зарано про це говорити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: