Банкопад був необхідним - фінансовий аналітик

Банкопад був необхідним - фінансовий аналітик

Всі виведені з ринку банки порушували або законодавство, або стабільність системи, або навіть перебували під крилом криміналу. Таку думку висловив Єгор Перелигін, банкір, фінансовий аналітик під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«Очищення було абсолютне необхідним, — стверджує Перелигін. -  Адже гравці банківського сектора, що працювали у виведених сьогодні з ринку установах, добре розуміли причини для таких рішень. Можливо, щодо деяких з них були допущені якісь протиріччя».

За його словами, не завжди можна було економічно обґрунтувати й пояснити, особливо пересічним вкладникам, причину, через яку банк оголошувався неплатоспроможним. «Але якщо копнути глибше,  підкреслює Перелигін, то всі виведені з ринку банки порушували або законодавство, або стабільність системи, або навіть перебували під крилом криміналу», - зауважує банкір.

На думку фінансового аналітика, нинішню кризу породило, по-перше, те, що банки або їхні власники залучали гроші громадян на депозити, а потім за допомогою різних складних комплексних операцій виводили ресурс на свої компанії. «Для цього використовувалися так звані інсайдерські або фіктивні кредити, а далі відбувалося надування капіталу банків. Іншими словами, це була крадіжка фінансового ресурсу громадян», - резюмував аналітик.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції «Банківський сектор: осіння стабільність чи депресія» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: