Експерт розказав, чи використовує Росія своїх мігрантів як агентів впливу у Чехії

Експерт розказав, чи використовує Росія своїх мігрантів як агентів впливу у Чехії
Світлина з відкритих джерел

Агентом російського впливу є чинний президент Чехії

У Чехії сьогодні російські мігранти є четвертою за кількістю національною меншиною. Але Росія не може на впливати і використовувати, бо російські канали ніхто не слухає. Окрім того, російські мігранти – представники середнього класу. Про це розповів Ян Шир, чеський вчений-політолог з Карлового університету (Прага), співавтор книги «Російська агресія проти України», під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Ян Шир, чеський вчений-політолог з Карлового університету (Прага), співавтор книги «Російська агресія проти України». Світлина: Главком/ Станіслав ГруздєвЯн Шир, чеський вчений-політолог з Карлового університету (Прага), співавтор книги «Російська агресія проти України». Світлина: Главком/ Станіслав Груздєв

В Чехії наразі проживає 40 тисяч мігрантів з Росії. Вони уже є четвертою за кількістю національною меншиною. Ті, хто вже отримав чеське громадянство, лояльні до країни. Тому, за словами вченого, відбувається дискредитація з боку РФ тих мігрантів, які лояльно відносяться до чеської держави.

У чеському інформаційному просторі російська мова грає маргінальну роль. «Для дезінформації Росії довелося створити нову так звану екосистему – альтернативні джерела. Працює російський «Спутнік», але його ніхто не слухає. Росії також не вдається паразитувати на темі слов’янофілі, ця тема більше працює в Словаччині», - зазначає Шир.

Загрози, що Росія почне захищати російськомовних у Чехії, практично немає. «Бо ті росіяни, які мігрували до Чехії, це не бідні люди, це середній клас. Путінферштеєрів там немає. Та в загалі російські мігранти в Чехії дуже відрізняються від російських мігрантів у Німеччині», - зауважив експерт.

За його словами, агентом російського впливу є чинний президент Чехії.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: