У законі про деокупацію Донбасу чітко говориться про відсіч російській агресії - Василенко

Юрист-міжнародник, Надзвичайний та Повноважний Посол України, суддя Міжнародного кримінального трибуналу з колишньої Югославії (2001–2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006–2010) Володимир Василенко під час прес-конференції в прес-центрі Главкома прокоментував прийнятий у першому читанні законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Це рамковий закон. У ньому визначається загальний порядок забезпечення прав цивільного населення на окупованій території і робиться посилання на норми Міжнародного гуманітарного права.

В законопроекті чітко говориться про те, що Україна здійснює відсіч збройній агресії Росії на основі 51 статті статуту ООН, дається визначення компонентам контингенту збройної агресії – збройні сили РФ, які беруть участь в збройній агресії проти України, дається визначення  окупаційної адміністрації РФ, за допомогою якою вона здійснює загальний ефективний контроль в межах окупованих територій. Визначено статус самої окупованої території. Україна не визнає сам факт окупації. 

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: