Англія, Шотландія та Уельс претендуватимуть на спільне проведенння Чемпіонату світу-2030

Англія, Шотландія та Уельс претендуватимуть на спільне проведенння Чемпіонату світу-2030
Фото вязте з сайту apostrophe.ua

Британський уряд підтримає заявку на проведення ЧС-2030

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей пообіцяла підтримати спільну заявку Великобританії й Ірландії на проведення Чемпіонату світу 2030 року.

Проведений влітку 2018 року Мундіаль, був останнім, на право проведення якого претендували англійці. Родоначальники футболу затамували велику образу на ФІФА та Зеппа Блаттера, які віддали змагання Росії.

Однак, з часом образи залишись позаду, а Блаттер залишив посаду голови організації, і це дозволило Англії знову замислитися щодо першого з 1966 року домашнього Чемпіонату світу.

Футбольні асоціації Англії, Шотландії, Уельсу, Північної Ірландії та Ірландії мають намір повернутися до переговорів щодо спільної заявки, яка вже отримала підтримку в уряді.

«Рішення про те, чи буде подана заявка, приймуть асоціації. Якщо вони вирішать діяти, то можуть розраховувати на повну підтримку уряду», - цитує Мей BBC.

Наступний чемпіонат світу – 2022 року – пройде у Катарі. Мундіаль-2026 приймуть США, Канада і Мексика. Окрім британців, спільну заявку на ЧС-2030 збираються подати Аргентина, Уругвай і Парагвай.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: