Колишній чиновник ФІФА продав свій голос на виборах країни-господині ЧС-2018

Колишній чиновник ФІФА продав свій голос на виборах країни-господині ЧС-2018
Рафаель Сальгуеро
Фото: dpa/AFP

Турнір, нагадаємо, у підсумку приймала Російська Федерація

Колишній член виконкому Міжнародної федерації футболу (FIFA) Рафаель Сальгуеро зізнався у тому, що продав свій голос на виборах Чемпіонату світу 2018 року, який пройшов у Росії.

Зізнання він у суді Нью-Йорка зробив ще у 2016 році, але до минулого вівторка матеріали справи залишалися засекреченими, інформує «Коммерсантъ».

Втім, в опублікованих документах імена осіб, які пропонували гватемальському функціонеру «сотні тисяч доларів», які він, до речі, так і не отримав, викреслили.

Заяву екс-функціонера FIFA варто вважати досить важливою. Адже досі вважалося, що під час виборів Чемпіонату світу-2018 серйозних порушень допущено не було, а корупційні схеми приписували голосуванню ЧС-2022, яке пройде у Катарі.

Зазначається, що Сальгуеро визнав провину за чотирма пунктами звинувачення. Серед них – спроба здійснення банківського шахрайства, спроба відмивання коштів, отримання хабарів.

Максимальний термін покарання за такими справами досягає 20 років позбавлення волі, але пан Сальгуеро, ймовірно, отримає набагато менше, оскільки активно співпрацює зі слідством.

За його словами, йому пропонували сотні тисяч доларів готівкою. Безпосередню виплату коштів повинен був здійснити якийсь «дуже багатий італієць». Пан Сальгуеро назвав суду імена осіб, які пропонували йому хабар, але у протоколах вони викреслити.

Підсудний повідомив також, що проголосував на виборах, як від нього і вимагали (назва країни, заявку якої підтримав функціонер, також не вказано), але грошей в результаті так і не отримав.

Нагадаємо, що на виборах, що відбулися у грудні 2010 року, Росія виграла у другому раунді, отримавши 13 голосів членів виконкому FIFA. На другому місці була спільна заявка Іспанії та Португалії – сім голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: