Деякі хорватські ЗМІ засудили Віду та Вукоєвича за вигук «Слава Україні!»

Деякі хорватські ЗМІ засудили Віду та Вукоєвича за вигук «Слава Україні!»
Огнен Вукоєвич і Домагой Віда

Крім того, з офіційним зверненням виступив Хорватський футбольний союз

Хорватський футбольний союз (HNS) застеріг гравців національної команди від висловлювань, які можуть мати політичний підтекст.

Так в організації відреагували на вчинок захисника Домагоя Віди, який після чвертьфіналу Чемпіонату світу-2018 проти Росії на камеру вигукнув «Слава Україні!».

«Хорватський футбольний союз хотів би підкреслити, що згадані вище  повідомлення були всього лише відповіддю на численні послання підтримки, отримані від України під час Чемпіонату світу. Тим не менш, Хорватський футбольний союз вказав як Віді, так і Вукоєвичу, а також всім іншим особам, які представляють країну, утримуватися від будь-яких повідомлень, які можуть бути політично інтерпретовані у майбутньому», - йдеться у повідомленні.

«Хорватський футбольний союз і збірна Хорватії повністю підтримують принципи боротьби з будь-якою формою нетерпимості у футболі, а також виступають проти змішування політики зі спортом», - додається у заяві союзу.

Окрім того, засудили дії гравців і деякі хорватські ЗМІ, передає «Спорт-Экспресс».

Портал sportarena.hr вказав, що цей вчинок можна інтерпретувати як «пряму провокацію» через те, що між Росією й офіційною владою України напружені відносини.

Інший сайт – dnevno.hr – назвав дії хорватів «вчинком на межі».

Index.hr зазначає, що Віда та Вукоєвич зазнали критики у Хорватії через те, що могли отримати покарання від ФІФА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: