«Динамо» відірвалося від «Шахтаря» на шість очок у юніорському чемпіонаті України

«Динамо» відірвалося від «Шахтаря» на шість очок у юніорському чемпіонаті України
Фото ФК «Шахтар»

Навесні донеччани втратили лідерство у турнірі

Як і у молодіжному чемпіонаті України U-21, так і у юніорському турнірі U-19 трійку лідерів складають «Динамо», «Шахтар» та «Карпати», які є лідерами вітчизняного футболу за системністю роботи з виховання молодих футболістів.

Щоправда, навесні «гірники» виступають напрочуд невдало й у чотирьох турах набрали лише чотири очки, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

Підопічні тренера Сергія Шищенка, які на зимову перерву пішли лідерами (36 очок, у «Динамо» – 34), у 2018 році не схожі самі на себе.

Вони поступилися «Динамо» (1:2), зіграли унічию із «Зіркою» (0:0), розгромили «Скалу» (7:0), а напередодні Великодня програли «Ворсклі» (1:2).

Скориставшись втратами головного суперника, у лідери вирвалося «Динамо», яким керує Ігор Костюк. Кияни випереджають «Шахтар» на шість очок, які було взято в очних зустрічах.

У першому колі у серпні 2017-го «динамівці» виграли на своєму полі (2:0), а у другому у березні 2018-го здобули перемогу ще й у гостях (2:1).

Якщо так піде й далі, то «Динамо» втретє поспіль (і четвертий раз за шість сезонів) виграє чемпіонат України U-19.

Дивує виступ «Вереса» – дебютанта Прем’єр-ліги. У минулому сезоні у Рівному було створено юніорську команду, яка виступала у першій лізі чемпіонату України U-19.

Після зими дебютанти з Рівного здобули три перемоги й одну нічию у чотирьох турах.  Краще на весняному відрізку чемпіонату виступило лише «Динамо».

Найгірше у 2018 році йдуть справи в «Арсеналу» та «Чорноморця». Одесити тричі поступилися й одного разу зіграли унічию. А кияни програли всі чотири матчі, причому в останньому турі – конкуренту, «Зірці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: