Французи збираються переносити чемпіонат Європи з легкої атлетики

Французи збираються переносити чемпіонат Європи з легкої атлетики
Найвірогідніше, чемпіонату Європи на стадіоні «Charléty» цьогоріч не буде
Фото - l'Еquipe

Доля змагань вирішиться найближчого четверга

У четвер, 23 квітня, в Парижі під головуванням Міністерства спорту Франції вирішиться доля запланованого на 25-30 серпня на стадіоні «Charléty» чемпіонату європи з легкої атлетики.

Окрім представників уряду Франції, в обговоренні візьмуть участь Федерація легкої атлетики Франції, оргкомітет турніру, міжвідомча делегація з основних заходів. Вони мають вирішити, чи можна проводити змагання. Кінцевий термін прийняття рішення, встановлений за погодженням з Європейською асоціацією легкої атлетики, - кінець місяця або початок травня. Найімовірніше, змагання відтермінують на той же час 2021 року і проведуть відразу після Олімпіади в Токіо, вважає журналіст видання l'Еquipe Марк Вентуйяк. Варіант з червнем наступного року неприйнятний через проведення футбольного Євро.

«Ми хочемо, щоб чемпіонат відбувся цьогоріч, але якщо санітарні умови цього не дозволяють, доведеться відмовитися, - заявив президент Французької федерації легкої атлетики Андре Жиро. Сподіваюся, у нас буде порозуміння і ми зможемо прийняти рішення. Нам дійсно потрібно швидко визначитися, це важливо найперше для спортовців. Зі спортивної точки зору змагання провести хотілося б, але здоров'я людей на першому місці».

Стверджується, що бюджет турніру - 17 мільйонів євро - не дає змоги провести його без глядачів. До того ж не відомо, чи зможуть у цей час добратися в Париж усі потенційні учасники чемпіонату.

Зауважимо, що станом на вечір, 22 квітня, інфікованими коронавірусом були 119 151 французів, 21 340 з них померли, 40 657 вилікувалося.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: