Планка, танці і хатні перестрілки. Як зірки українського спорту гартуються в умовах карантину (відео)

Планка, танці і хатні перестрілки. Як зірки українського спорту гартуються в умовах карантину (відео)
Дарина Білодід не втрачає оптимізму
Фото - Instagram Дарини Білодід

Як не розгубити форму, сидячи у хаті. Поради від зірок

Пандемія коронавірусу паралізувала спортивне життя. Фактично, з середини березня відмінено всі можливі змагання, а спроба провести окремі може привести до лиха. Як, приміром, у випадку з олімпійською кваліфікацією з боксу в Лондоні. Через два тижні після змагань, які в підсумку були перервані, в одного з його учасників – хорватського бійця Тоні Філіпі – діагностували Covid-19. Наразі на самоізоляцію відправлена вся хорватська команда. Проте найцікавіше, що саме з перемоги над Філіпі розпочав свій змагальний шлях у Лондоні українець Сергій Горсков. Сподіваємося, з його здоров’ям усе гаразд.

Наразі українські атлети притримуються карантину, а заодно підтримують свій, колег і прихильників бойовий дух короткими відеосюжетами про тренування в домашніх умовах, які розміщують у себе в соцмережах.

«Главком» презентує добірку карантинних вправ чи розваг від найяскравіших зірок українського спорту.

Чемпіон світу-2013 зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко розпочав хатню підготовку ще з готельного номера у південноафриканському Потчефструмі, де під керівництвом батька-тренера планував проводити збір до кінця квітня. Однак через оголошений у ПАР карантин український атлет у спішному порядку повернувся до рідного Харкова.

«Ось моє тренування в готельному номері. Особливо мені подобається вправа для коліна з гумою, заміна тренажера для квадрицепса стегна», - написав Богдан.

Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008, шестиразова чемпіонка світу з фехтування Ольга Харлан, перебуваючи за кордоном, тренується разом із чоловіком онлайн.

«Перебуваючи в різних куточках світу під час карантину, ми все ще намагаємося знайти всі можливі способи весело провести дозвілля разом, - написала Ольга. – Сказати, що це «важко» - нічого не сказати. Єдине, що ми можемо зробити – налаштуватися позитивно і насолоджуватися навіть тренінгом через FaceTime. Любов не знає кордонів і жодних карантинів. Дуже сумую за тобою».

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Kharlan Olga (@olgakharlan)

Скакалка, планка, прес, спаринги з татом-тренером, дворазовим чемпіоном Європи – такого режиму притримується наймолодша в історії дворазова чемпіонка світу з дзюдо Дарина Білодід.

«Навколо всі закликають людей сидіти вдома і не виходити зайвий раз на вулицю. Хочу підтримати цей заклик, і ще раз пояснити людям, що в цей важкий період ми маємо єдиний шанс зберегти своє і здоров’я наших рідних – повинні залишатися вдома. Але не треба забувати про свою фізичну форму. Спортом можна займатися навіть вдома», - долучила підпис до відео Дарина.

Бронзова призерка Олімпіади-2016 з художньої гімнастики Ганна Різатдінова підтримує форму в компанії маленького сина, який намагається повторювати усі вправи за мамою. І виходить це в нього доволі кумедно.

Представниця спортивної гімнастики Тетяна Гуцу, яка в Барселоні-1992 стала першою спортсменкою, на честь перемоги якої під час Олімпіади лунав український славень, зараз мешкає у США, має там свою гімнастичну академію. І проводить для своїх підписників у соцмережах тренування в режимі реального часу.

Те саме практикує віце-чемпіонка світу-2008 з бігу на 800 метрів Тетяна Петлюк-Дячок. Окрім того, атлетка виклала у Мережу веселе відео, де вона разом із чоловіком та сином влаштовує хатні перестрілки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Tetiana Petlyuk-Diachok (@coach.petlyuk)

Також у жартівливій манері записав відео домашньої «підготовки» бронзовий призер Олімпіади-2008 зі стрибків у воду Ілля Кваша. Але йому, мабуть, можна. Ілля вже завершив активні виступи.

Тенісистка Еліна Світоліна нудьгу поза межами корту заповнює поміж іншого танцями-онлайн.

Хоча комплекс вправ для підтримки форми Еліна теж презентувала.

Срібна призерка чемпіонату світу-2017 Юлія Левченко натомість присідає удома з пляшками з водою і качає прес із подушкою.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Yuliia Levchenko (@levchenkou)

18-річна Ярослава Магучих, яка торік встановила юніорський світовий рекорд (2,04 м) зі стрибків у висоту і виграла срібло чемпіонату світу, показала, як самотньо працювала на порожньому пляжі під час збору в Португалії.

«Iснують речі, важливіші за власні амбіції. Якщо у вас є нагода, залишайтеся вдома, не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких. А тренуватися можна i в кiмнатi», - пише бронзова призерка Олімпіади-2012 з естафетного бігу Анна Рижикова. І додає відео з комплексом найпростіших вправ від себе.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anna Ryzhykova Nike Athlete (@anna_ryzhykova)

Не позаздриш лише борцеві Жанові Беленюку. Зазвичай активний у соцмережах і активний до різних флешмобів спортовець виставляє на своїх сторінках не надто натхненні світлини з парламентських буднів. Але така вже його доля. Що хотів, те й має.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: