Київське «Динамо» програло в 1/8 фіналу Ліги УЄФА в серії пенальті

Київське «Динамо» програло в 1/8 фіналу Ліги УЄФА в серії пенальті
На тому європейський шлях молодих динамівців закінчився
Іван Вербицький

Юні динамівці поступилися на виїзді німецькому «Гоффенгайму»

Команда київського «Динамо» не змогла вийти до чвертьфіналу юнацької Ліги УЄФА. Після переконливої перемоги 3:0 в 1/16-й над італійським «Ювентусом» на цей раз підопічні Ігоря Костюка теж не пропустили, але й не змогли забити в основний час німецькому «Гоффенгайму». А в серії пенальті суперники були сильнішими.

«Гоффенгайм» (Німеччина) - «Динамо» (Київ, Україна) - 0:0, по пенальті 4:2

Пенальті: Цитаїшвілі - 0:1. Давід Отто - 1:1. Максим Завгородній - 1:1 (воротар). Амаде - 2:1. Супряга - 2:2. Валльквіст - 3:2. Вівчаренко - 3:2 (воротар). Ельмкіс - 4:2  
«Гоффенгайм»: Даніель Кляйн - Нітцль, Мелайро Боґард, Валльквіст (к) - Ґьорліх, Амаде, Ельмкіс, Альберіко, Ґешвілль - Енеш Тублук (Філіп Стоїльковіч, 46), Давід Отто. Тренер - Марсель Рапп
«Динамо»: Валентин Моргун - Скорко, Денис Попов (к), Біловар, Вівчаренко - Булеца, Білошевський, Надольський (Ващишин, 73; Вікентій Волошин, 86) - Цитаїшвілі, Супряга, Шулянський (Максим Завгородній, 83). Тренер - Ігор Костюк
Судді: Адам Фаркаш - Серт, Від-тарсоньї (всі - Угорщина)
Попередження: Давід Отто (55), Філіп Стоїльковіч (73) - Денис Попов (18)
12 березня. Зінцгайм. Dietmar Hopp Stadion

Зважаючи на те, що чвертьфіналіст турніру визначається в одному поєдинку, обидві команди розуміли, що ціна помилки дуже висока. Від того - надзвичайна обережність з обох боків. Показово, що першого на дві команди удару в стулку воріт Георгій Цитаїшвілі завдав лише на 60-й хвилині. Прада, небезпеки той постріл по центру воріт не таїв.

Зате «Гоффенгайм» наприкінці ігрового часу втратив відразу дві реальних нагоди вирвати перемогу. Спершу киян після виходу сам-на-сам Доменіко Альберіко врятував воротар Валентин Моргун. В іншому ж епізоді, коли воротар вже був безсилий, гостям пощастило, що м'яч після удару Давіда Отто влучив у ногу когось із оборонців.

Зрештою, серія пенальті виглядала за такої гри найсправедливішим підсумком. На жаль, шансів у «Динамо» виграти серію не було. Максим Завгородній та Костянтин Вівчаренко пробили надто просто, майже по центру воріт і воротар Даніель Кляйн з цими пострілами впорався. Натомість Валентинові Моргуну суперники подарунків не робили.

«Гоффенгайм» у чвертьфіналі зіграє з мадридським «Реалом».

Крім нашого, сьогодні вже відбулося ще три матчі 1/8 фіналу юнацької Ліги УЄФА. Хорватське «Динамо» з Заґреба після нічиєї 1:1 в основний час перемогло в серії пенальті англійський «Ліверпуль». Також у післяматчевій перестрілці французький «Ліон», втративши на компенсованих хвилинах перемогу в основний час (2:2), переграв нідерландський «Аякс».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: