Кубок світу. Друга австрійська перемога Йоганеса Бьо, Підручний – в топ-20

Кубок світу. Друга австрійська перемога Йоганеса Бьо, Підручний – в топ-20

На жаль, Дмитру Підручному не вдалося відстрілятися «чисто»

Йоганес Бьо здобув другу перемогу на другому етапі Кубка світу з біатлону, який проходить в австрійському Гохфільцені.

Вітер і заметіль внесли свої корективи, так що на початкову розстановку перед гонкою переслідування можна було не особливо звертати увагу. Так, Йоханнес Бе випереджав Фуркада на 12 секунд і до першого вогневого рубежу навіть збільшив свою перевагу ще майже на дві секунди.

На жаль, не вдалося відстрілятися «чисто» Дмитру Підручному, що допустив один промах, але зумів утримати свою позицію на початку другої десятки біатлоністів. Решта наших спортсменів істотно поліпшили свої позиції: Ткаленко перемістився з 37-го місця на 26-е, а Семенов - з 55-го на 40-е.

Другий вогневий рубіж дует лідерів пройшов ідеально. Причому, біатлоністи стріляли практично одночасно. Тут не заладилося у швейцарця Вегера, який тримався в першій п'ятірці, але після двох штрафних кіл помітно відстав. Знову один промах допустив Підручний, і це відразу відкинуло його на 20-у позицію.

У першій «стійці» Фуркад і Бьо знову виступили синхронно, допустивши по одному промаху. «Посипалися» Хенрік Л'Абе-Лунд, Ерік Лессер (по три промахи) і Арнд Пайффер, що не закрив чотири мішені! Найбільший прогрес до цього відрізка продемонстрували росіянин Цвєтков (з 20 на 4) і француз Фійон Майї (з 38 на 9).

Все вирішилося на останній стрільбі. Мартен Фуркад допустив три промахи поспіль, надавши чисто відстрілявшомуся Бьо фору в 1 хвилину 18 секунд. На той час, коли француз вийшов зі штрафних кіл, попереду нього вже були Фак, Шемпа і навіть Цвєтков. Інтриги в боротьбі за перше місце вже не було - Йоганес Бьо випереджав Фака на 58,9 секунди.

Кубок світу з біатлону

Гонка переслідування, чоловіки

1. Йоганес Бьо (Норвегія) 36:41.1 (3);

2. Яків Фак (Словенія) +58.8 (1);

3. Мартен Фуркад (Франція) +1:10.0 (5);

4. Симон Шемпп (Німеччина) +1:10.5 (4);

5. Тар'єю Бьо (Норвегія) +1:11.9 (2);

18. Дмитро Підручний (Україна) +2:13.2 (4);

35. Руслан Ткаленко (Україна) +3:20.6 (3);

53. Сергій Семенов (Україна) +5:34.5 (3).


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: