На етапі перегонів NASCAR у Дайтоні сталася масова аварія (відео)

На етапі перегонів NASCAR у Дайтоні сталася масова аварія (відео)

Більше половини пелотону постраждало у кількох послідовних аваріях

Рікі Стенхаус-молодший зачепив Бреда Кеселовскі під час боротьби за лідерство, що на 54-му колі гонки на Daytona International Speedway викликало низку аварій, через які із боротьби вибуло 20 машин.

У масовій аварії на профільованому овальному треку немає нічого незвичного, однак те, що сталося на початку гонки серії NASCAR, буває рідко.

Новачок Вільям Байрон лідирував у гонці Coke Zero Sugar 400, коли зробив маневр, аби заблокувати Кеселовскі, який відступив, після чого отримав удар у праву задню частину машини від Стенхауса-молодшого, і це стало початком першої великої аварії у гонці.

Для Кеселовскі саме Байрон був винуватцем тому, що заблокував його, що, за словами гонщика, створило ситуацію, через яку із гонки вибуло ще кілька інших пілотів.

Інцидент нашкодив багатьом учасникам гонки – серед тих, хто потрапив в аварію, усі чотири машини Stewart-Haas Racing, три із чотирьох машин Hendrick Motorsports і всі три Team Penske.

Під час рестарту в епіцентрі ще одного інциденту опинився Стенхаус – під час спроби поборотись із Кайлом Бушем за другу позицію. Стався контакт і розпочався хаос, оскільки Буш в’їхав у лідера гонки Байрона, і обидві машини відправилися у зовнішню стіну.

У цій аварії постраждали також Кайл Ларсон, Джеймі МакМюрей та Тревор Бейн. До фінішу гонки доїхало лише 18 машин. Перемогу завоював Ерік Джонс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: