Напередодні матчу «Карпати» – «Шахтар»: чи заб'ють «гірники» 100-й гол в історії у ворота «левів»?

Напередодні матчу «Карпати» – «Шахтар»: чи заб'ють «гірники» 100-й гол в історії у ворота «левів»?
Фото ФК «Шахтар»

Поєдинок на стадіоні «Україна» відбудеться у неділю, 4 березня, о 19:30

У заключному турі першого етапу Прем'єр-ліги «гірники» у Львові зіграють з «Карпатами».

Прес-служба донецького «Шахтаря» запропонувала цікаві факти напередодні зустрічі.

Ювілейний поєдинок

Суперники в 50-й раз зустрінуться у чемпіонаті України. У «гірників» 32 перемоги, у львів'ян – дев’ять, ще вісім ігор завершилися внічию.

Близькість сотні

«Шахтарю» необхідно виконати два точні удари, щоб підкорити рубіж у 100 голів в історії протистоянь з «Карпатами» у вищому дивізіоні. Саме ворота «зелено-білих» донеччани вражали найчастіше (98). «Чорноморцю» «помаранчево-чорні» забили в цілому 97 м'ячів.

Львівська історія

«Гірники» не грали у Львові з 27 серпня 2017 року, коли у ролі господарів поля «Арени Львів» виступив рівненський «Верес» (чемпіон взяв гору з рахунком 2:1). А минулий матч з «Карпатами» на стадіоні «Україна» відбувся у сезоні 2014/15 (2:0 з голами Алекса Тейшейри та Луїса Адріано).

 Дентіньо оформив три м'ячі у чотирьох минулих зустрічах «Шахтаря» у Львові («Чорноморець», «Коньяспор», «Сталь», «Верес»)

Пам'ятний камбек

Першу вольову перемогу на чолі «Шахтаря» Паулу Фонсека добув саме над «Карпатами»: на рахунок 0:2 донеччани у другому таймі зреагували трьома забитими м'ячами (Степаненко, Коваленко та Марлос).

На нуль

Андрій П’ятов протягом двох останніх турів залишає ворота сухими. Всього у поточному розіграші Прем'єр-ліги у воротаря «гірників» вже вісім матчів без пропущених голів.

Хто продовжить серію?

Феррейра та Марлос сумарно забили вже 29 м'ячів у поточному чемпіонаті (60% від загальнокомандного числа). Факундо на чотири точних удари випереджає за результативністю весь склад «Карпат» (17 проти 13), а Марлос відстає всього на один (12 проти 13).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: