Після нападів на футбольних арбітрів у «Шахтарі» вирішили зайнятися правами жінок

Після нападів на футбольних арбітрів у «Шахтарі» вирішили зайнятися правами жінок
Сергій Палкін (у центрі)

Донецький клуб виступає проти домашнього насильства, але при цьому на футбольному полі ледь не б'є арбітра

У п’ятницю, 15 грудня 2017 року, у Києві відбудеться урочисте оголошення партнерства та підписання меморандуму про співпрацю між футбольним клубом «Шахтар» та UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення.

Про це йдеться у прес-релізі, який отримав «Главком».

«Теми насильства над жінками та гендерної рівності стоять надзвичайно гостро у суспільстві. За рік від домашнього насильства гине близько 600 жінок. А нерівномірність розподілу домашніх обов’язків є причиною більше 60% розлучень в Україні», - йдеться у заяві.

Зазначається, що футболісти ФК «Шахтар» стануть друзями та партнерами UNFPA у підтримці рівності прав чоловіків і жінок.

«У 2018 році фондом та ФК «Шахтар» заплановано спільну рекламну кампанію, ряд освітньо-спортивних заходів і благодійний футбольний матч», - додається у прес-релізі.

Учасниками офіційного заходу у п’ятницю повинні стати представник Фонду народонаселення ООН в Україні Каспар Пік і генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін.

Нагадаємо, ФК «Шахтар» у листопаді потрапив у скандал після того, як клуб заборонив дітям воїнів АТО вийти на поле у футболках «Мій тато – герой».

Після цього націоналісти у Харкові провели виховну розмову з гравцями «Шахтаря».

Окрім того, головного тренера збірної України Андрія Шевченка у відповідній петиції проситимуть не викликати Ракицького та П’ятова у команду.

Навіть генерал СБУ порадив «Шахтарю» стати патріотами або їхати грати у терористичний футбол.

А після останнього матчу у 2017 році Сергій Палкін виступив із заявою про вбивство футболу, після того, як, на його думку, «Шахтар» засудили у матчі із «Зорею».

Після фінального свистка у цьому поєдинку, нагадаємо, невдоволені Паулу Фонсека та гравці команди накинулися на арбітра Сергія Бойка, і ледь не дійшло до рукоприкладства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: