Президент УЄФА Чеферін відкинув створення європейської Суперліги з футболу

Президент УЄФА Чеферін відкинув створення європейської Суперліги з футболу
Александер Чеферін
Фото: EPA-EFE

Є чутки, що європейські клуби працюють над створенням елітної футбольної ліги, яка може скласти конкуренцію Лізі чемпіонів

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін висловив упевненість у тому, що європейська Суперліга не буде створена.

Про це він заявив BBC.

Раніше німецький журнал Spiegel повідомив, що провідні європейські клуби працюють над створенням елітної футбольної ліги, яка може скласти конкуренцію Лізі чемпіонів.

За інформацією видання, згідно з проектом Суперліги, у неї увійдуть 11 європейських команд, які вийдуть з УЄФА й організують свій турнір. Вони отримають право на участь у ній протягом 20 років без ймовірності вильоту з турніру.

«Цього не станеться, - заявив Чеферін. - Зараз це просто вигадки, у нас є деякі ідеї. Все, що я можу сказати, так це те, що про будь-яку Суперлігу не може бути й мови. Кожен буде мати можливість брати участь у європейських турнірах».

Глава Асоціації європейських клубів (ЕCA) Андреа Аньєллі заявив про неприйнятність Суперліги.

«Я можу підтвердити, що ми ніколи не бачили, не обговорювали та не брали участь у створенні такого проекту», - сказав він.

Нагадаємо, ФІФА заборонить гравцям, які виступатимуть в Суперлізі, брати участь на Чемпіонаті світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: