Україна здобула першу медаль на Чемпіонаті світу з дзюдо

Україна здобула першу медаль на Чемпіонаті світу з дзюдо
З першої ж секунди Єлизавета Литвиненко демонструвала перевагу над суперницею у габаритах
фото з відкритих джерел

18-річна Єлизавета Литвиненко виконала задушливий прийом проти представниці Литви

Єлизавета Литвиненко стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з дзюдо у ваговій категорії до 78 кг. Про це інформує Telegram-канал Base of Ukrainian sports.

Зазначається, що 18-річна Єлизавета Литвиненко здивувала усіх своїх значно досвідченіших суперниць. Спортсменка показала неймовірний арсенал прийомів: вона виконала задушливий прийом проти представниці Литви, а у фіналі за бронзу українка здолала опір японки Шорі Хамади, яка є олімпійською чемпіонкою Токіо.

Відомо, що з першої ж секунди Єлизавета демонструвала перевагу над суперницею у габаритах, а потім провела прийом під назвою «сасае-цурікомі», який було оцінено як «іпон».

Для України – це перша медаль на чемпіонаті світу з дзюдо 2022 року. А також перша медаль у ваговій категорії до 78 кг серед жінок з 2009 року, коли «срібло» завоювала Марина Прищепа. Загалом для України – це 18-а медаль в історії на чемпіонатах світу з дзюдо. В активі українців три «золота», чотири «срібла» та 11 «бронз».

Нагадаємо, представниця України в стендовій стрільбі Ірина Маловічко сьогодні, 9 жовтня, здобула для України першу ліцензію на Олімпійські Ігри 2024 року, які пройдуть в Парижі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: