Українець Болдирев випередив у фіналі росіянина та виграв етап Кубку світу зі скелелазіння

Українець Болдирев випередив у фіналі росіянина та виграв етап Кубку світу зі скелелазіння

Данило виграв у конкурента трохи більше семи десятих секунди

Українець Данило Болдирев виборов золото етапу Великого кубку світу зі скелелазіння.

Змагання проходили 11-12 липня у місті Шамоні (Франція), участь у них взяли представники 26 країн, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

У фінал у дисципліні «швидкість» потрапили Україна та Росія. Час нашого Данила Болдирева – 6,08 секунди, а росіянина Дмитра Тимофієва – 6,81.

Данило зазначив, що це його перше золото з 2014 року. Тоді він тріумфував на чемпіонаті світу, встановивши світовий рекорд.

Цього разу, підкреслив українець, було, як завжди на змаганнях такого рівня, досить складно, сітка була непростою, але чітка мотивація та впевненість у своїх силах допомогла опинитися на найвищій сходинці п’єдесталу та здобути золото для України.

Незважаючи на срібло Тимофієва, саме він зараз на першому місці світового рейтингу, а Болдирев посідає другу сходинку, адже у березні місяці українець пропустив один етап Кубку світу у Москві.

Минулого тижня, 6-7 липня у швейцарському Вілларсі на ще одному етапі Кубку світу Данило здобув бронзу, теж у розділі «швидкість».

Наразі спортсмен готується до ще одного етапу Великого Кубку світу, який пройде в Італії, та чемпіонату світу, який відбудеться в Австрії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: