Володимир Бринзак порахував, скільки заробляють за сезон найкращі українські біатлоністи

Володимир Бринзак порахував, скільки заробляють за сезон найкращі українські біатлоністи
Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Віта Семеренко і Олена Підгрушна - призерки чемпіонату світу-2020
Фото - Biathlon.com.ua

Нинішні лідери заробляють у чотири рази менше за попередників

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак підрахував, скільки впродовж сезону власними силами, не враховуючи щомісячної заробітної плати, заробляють найкращі українські біатлоністи.

«Усе залежить від того, як вони виступають на етапах Кубка світу. Це доступна інформація. Призові за перше місце – 16 тис. євро. Нині Міжнародний союз біатлоністів оплачує перших 20 позицій. 20-те місце «коштує» 500 євро. Звісно, з призових вираховуються податки – 25-30% у залежності від держави. Я цих грошей не рахую і на них не претендую. Що хто заробить, те й має. До мого приходу біатлоністи 15% призових віддавали Федерації. Я цю норму скасував. Раніше, коли ми частіше були в числі призерів, лідери заробляли навіть по 130 тис. євро за сезон, нині – 30-35 тис. Це теж непогано», - сказав пан Бринзак в інтерв’ю «Главкому».

Нагадуємо, що цьогоріч жіноча збірна України з біатлону стала третьою на чемпіонаті світу в класичній жіночій естафеті. Чотири представниці цієї команди впродовж року отримуватиму по 11 тисяч президентської стипендії щомісяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: