Андрій Шевченко: Збірна України не буде грати у примітивний футбол

Андрій Шевченко: Збірна України не буде грати у примітивний футбол
Фото ФФУ

Головний тренер національної команди розповів, що очікувати від гри збірної.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко проаналізував останні матчі національної команди України у відборі на Чемпіонат світу 2018 року.

Нагадаємо, 2-го вересня українці не залишили шансів збірній Туреччині на чолі з Мірчою Луческу.

Але вже через три дні підопічні Шевченка поступилися майже без шансів команді Ісландії.

Нагадаємо, що збірна України все ще має непогані шанси пробитися на ЧС-2018. Для цього потрібно виграти у матчах, що залишилися у жовтні, - на виїзді у Косова (6-го жовтня) та вдома у Хорватії (9-го). Ці дві звитяги точно забезпечать українцям мінімум друге місце у групі. А за вдалого розкладу - навіть перше.

Про результати поєдинків з турками й ісландцями, про малюнок гри збірної, про те, де знаходити резерв, і розповів наставник «синьо-жовтих».

Про турнірну ситуацію у групі

«Ми ставили завдання-мінімум - взяти чотири пункти, але з різних причин нам це зробити не вдалося.

Турнірна ситуація не змінилася. Ми як відставали від першого місця на два очки, так і відстаємо. Залишилися, як то кажуть, при своїх.

Ми пам'ятаємо, що у нас важка група. Не у кожній чотири команди реально претендують на перше місце, а збірна України боротиметься до останньої секунди останнього матчу», - пояснив тренер.

Про результат у матчі з Ісландією

«Я незадоволений результатом. Вважаю, що в Ісландії не можна було програвати у жодному разі. По самій грі у Рейк'явіку - я теж очікував більшого. Не можу назвати її провальною, всі наші принципи команда витримувала, але були окремі ситуації, які вплинули на результат матчу.

Ми ніколи не граємо на нічию, а у Рейк'явіку віддавати ініціативу тим більше не можна було. За такого розкладу ми тут же отримали б купу навісів і стандартів біля своїх воріт, а цього не можна було допустити. Якби ми «сіли» - нас би просто затоптали. Якби я мав зараз можливість переграти цей поєдинок, я б ні за що не змінив нашу тактику. Команда діяла б так само - з контролем м'яча.

По настрою на поєдинок з Ісландією не може бути жодних питань. Для мене це неприйнятно, щоб на такому рівні у когось були проблеми з бажанням грати. Я вже говорив: побачу такого футболіста - ноги його у команді не буде. Побачу навіть не у грі, а на тренуванні. Хлопці про це знають.

Хтось випав з цієї гри, хтось недопрацював в окремих епізодах, і це відбилося на табло. Ми проведемо детальний аналіз, зберемося наступного разу та вкажемо хлопцям на помилки. У моменті з першим м'ячем був фол на Андрієві П'ятову, а другий гол ісландці забили після того, як порушили правила на Євгенові Коноплянці та втекли у контратаку. Але нас це не виправдовує.

Ми були готові до цієї гри - ісландці давно діють в одному ключі, нічого не змінюють. Перед нашою командою стояло завдання піти від усіх цих єдиноборств за допомогою контролю м'яча. Я вже сказав - у боротьбі, у стандартах, у силовому тиску у нас не було у протистоянні з ними жодних шансів», - зауважив Шевченко.

311467

Про малюнок гри збірної

«Моя команда не буде грати у примітивний футбол. З приводу набору тактик я, звичайно, згоден з Лобановським, і у нас у грі теж виникають моменти, коли потрібно просто вибити м'яч, вийти у середину поля, зайняти позиції. Але обличчя у команди повинно бути іншим, і воно у нас вже є.

Ми не просто бачимо, що у грі збірної України є свій малюнок, а отримуємо підтвердження у вигляді аналітичних матеріалів. Мені надала розбір наших матчів наукова група, а також італійська компанія, яка співпрацює з УЄФА. Усі дані свідчать про те, що ми перебуваємо на правильному шляху. За загальною ефективністю поступаємося трохи тільки хорватам, у складі яких виступає багато виконавців з провідних клубів Європи», - вважає фахівець.

Про те, у чому головний резерв збірної

«В окремих епізодах, які ми не завжди дограємо. У пошуку індивідуально сильних нападників, які можуть з нічого зробити гол, заробити пенальті і так далі. У нас є хороші виконавці на флангах атаки, але у будь-якому випадку ми повинні бути сильні командною грою, й у цьому напрямку працює наш штаб. Довгі закидання вперед у розрахунку на майстерність окремих гравців - для нас це неприйнятно. Це справа випадку, а ми - за системність у грі», - запевнив Шевченко.

Про Мірчу Луческу

«Не думаю, що слова Мірчі Луческу перед матчем з Туреччиною завели команду. Для нас турки самі по собі були серйозним подразником. Сильний суперник, конкурент у боротьбі за вихід з групи. Ніхто не забув виїзний поєдинок, у якому ми прикрим чином втратили перемогу. Так що, як я вже не раз говорив, ми грали не проти Мірчі Луческу, а проти збірної Туреччини. Можливо, деяким футболістам «Шахтаря» присутність цього наставника на тренерській лаві додала мотивації, але ніхто з нас не акцентував на цьому увагу» - припустив тренер.

Про Віктора Коваленка

«Я взагалі не розумію, звідки пішов весь цей шквал критики на молодого хлопця. Коваленко зіграв на хорошому рівні, був одним з небагатьох, хто весь час створював рух. Нас влаштувала його активність. За тієї гри, яку вели ісландці, він діяв правильно» - підсумував наставник.

За матеріалами zbirna.com

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: