Шевченко не залишив шансів Луческу. Україна - Туреччина (2:0)

Шевченко не залишив шансів Луческу. Україна - Туреччина (2:0)
Україна - Туреччина. Мірча Луческу та Андрій Шевченко
Фото: прес-служба ФФУ

Збірна України наближається до заповітної мрії - потрапити у фінальну частину Чемпіонату світу 2018 року.

До важливого матчу відбору Чемпіонату світу 2018 року проти Туреччини футбольна національна збірна України підходила у статусі хоч і не явного, та все ж фаворита. Принаймні, такою була думка букмекерів. І дуже хотілося вірити експертам, адже позитивний результат відкривав перед «жовто-синіми» серйозні перспективи поборотися за перепустку у фінальну частину Мундіалю.

Андрій Шевченко стартовим складом не здивував. Зліва у захисті вийшов Матвієнко, справа - Бутко, у центрі - Кривцов і Хачеріді, адже Ракицький був дискваліфікований на цей матч. Капітаном був Руслан Ротань із чеської Славії, а на вістрі атаки з'явився Артем Кравець. Позиції Ярмоленка, Коноплянки, П'ятова, Коваленка та Степаненка сумнівів не викликали.

Харків влаштував збірній надзвичайно теплий прийом. Трибуни були заповнені ще до стартового свистка, що доволі незвично для України, знаючи наш футбольний менталітет. Гімн глядачі виконали на тверду «п'ятірку», після чого погнали своїх улюбленців уперед. І вже на 5-й хвилині Степаненко мав відкривати рахунок, але його удару головою метрів з восьми після навісу з кутового забракло точності.

Не можна казати, що «синьо-жовті» володіли повною ініціативою, та все ж м'яч переважно тримався у ногах наших співвітчизників. У гостей запам'яталися лише кілька навісів у руки П'ятову. А от, що не вийшло у Степаненка, повністю вдалося Ярмоленку на 18-й хвилині. Коноплянка у штрафному майданчику отримав довгий пас від Ротаня та віддав назад на Кравця, той розвернувся і віддав далі - під удар Коваленку. У Віктора удар не вийшов, проте м'яч потрапив до Ярмоленка, який і переграв Бабаджана. І то вже не наші проблеми, що боковий арбітр не побачив явний офсайд в Андрія.

Після пропущеного м'яча турки, звичайно ж, перехопили ініціативу та побігли вперед. Особливо старався 36-річний ветеран Емре Белезоглу, який організовував усі атаки Туреччини. Небезпечним був саме один з його ударів на 32-й хвилині, але у правильному місці опинився П'ятов. Натомість, у відповідь українці провели майже показову контратаку, котру ударами завершували Кравець (впорався воротар) і Коваленко (заблокував захисник).

Тривала 42-а хвилина, коли україці спромоглися забити другий м'яч. І стверджувати, що це було нелогічно, якось не доводиться. Коноплянка протягнув м'яч лівим флангом, а потім прострілив у центр, де Ярмоленко розібрався з воротарем і двома захисниками та пробив у порожні ворота. І знову у турків можуть бути претенезії до бокового арбітра, котрий не побачив, що м'яч вийшов за межі поля перед тим, як Євген прострілив на Андрія. Могли українці забивати до перерви і третій, та Ротань не встиг на пас Коваленка.

На початку другого тайму українці віддали ініціативу супернику. При цьому «синьо-жовті» мали нагоди на контратаках, але ударам Коноплянки та Матвієнка не вистачило точності. Ближче до середини тайму підопічні Шевченка і взагалі вирівняли гру, повернувши собі м'яч. І таким перебігом подій був абсолютно незадоволений головний тренер збірної Туреччини Мірча Луческу. Містер активно розмахував руками у бік своїх підопічних, суддів та інших учасників футбольного дійства.

У певний момент навіть почало здаватися, що в українців виходило фактично все. Були і короткі розіграші м'яча, і довгі точні передачі. Не вистачало лише ще одного точного удару, який би розставив усі крапки над «і» у цьому протистоянні.

На щастя, і тих двох голів Ярмоленка вистачило для підсумкової перемоги України. Навіть більше - на останніх хвилинах саме наші співвітчизники мали більше шансів, аби забити третій, а не гості відквитати хоча б один гол. «Синьо-жовті» робили із суперниками з Туреччини все, що хотіли. Останні не могли іноді перейти і половину поля.

Отож, маємо закономірну перемогу над турками з рахунком 2:0. І тепер в України 14 очок і друге місце у групі, адже мало віриться, що хорвати не переграють Косово (а на момент написання матч ще не завершився через непогоду). І тепер попереду у Шевченка та його команди поїздка на Ісландію, яка сьогодні несподівано програла Фінляндії. І все йде до того, що доля прямої путівки на поля Росії вирішиться у домашньому для України поєдинку з Хорватією.

Україна - Туреччина - 2:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Ярмоленко (18), 2:0 - Ярмоленко (42)

Україна: П'ятов, Бутко, Хачеріді, Матвієнко, Кривцов, Степаненко, Коваленко, Ротань (Маліновський, 79), Коноплянка (Зінченко, 90), Ярмоленко, Кравець (Бєсєдін, 70)

Туреччина: Бабаджан, Езбайракли, Кейбаші, Азіз (Сеюнджю, 73), Белозоглу, Туфан (Езьякуп, 60), Джигерджі, Тосун, Чалханоглу (Туран, 67), Топал, Юндер

Попередження: Бєсєдін (71), Езьякуп (86)

Фото прес-служби ФФУ

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: