Чемпіонат світу. Уругвай - Франція 0:2. Свято французів і горе Суареса

Чемпіонат світу. Уругвай - Франція 0:2. Свято французів і горе Суареса
Фото: ФІФА

Підопічні Дідьє Дешама пробилися у півфінал

У п'ятницю, 6-го липня, на Чемпіонаті світу-2018 відбувся перший чвертьфінальний матч. Першими путівку у півфінал розігрували збірні Уругваю і Франції. Ці команди зустрілися на чемпіонаті світу в четвертий раз, і вперше - в плей-офф. Їхня перша зустріч на Мундіалі відбулася в 1966 році, тоді Уругвай виграв з рахунком 2:1. Останні два матчі, які ці команди грали один з одним на чемпіонатах світу, завершилися з рахунком 0:0 (в групових етапах ЧС-2002 і ЧС-2010).

Цікаво, що французи лише один раз вигравали в Уругваю: це була перемога в товариському матчі з рахунком 2:0 в Парижі в серпні 1985 року. Як було сказано вище, на офіційному рівні статистика була на користь La celeste, до цього моменту, адже на Чемпіонаті світу-2018 перемогу нарешті святкували французи. 

Уругвай підійшов до матчу з великою кадровою проблемою, адже Едінсон Кавані так і не встиг відновитися після пошкодження, яке він отримав у матчі 1/8 проти Португалії. Збірна Франції також понесла одну втрату - через перебір карток пропускав матч Блез Матюїді, якого вдало замінив Корентен Толіссо. Звісно, що втрати непорівнянні.

Щодо самого матчу, то першим номером почали грати французи, втім. події на початку вони особливо не форсували. Уругвай на старті оборонявся дуже хаотично, команда доволі багато фолила, у матчі було багато зупинок. Ближче до середини тайму підопічні Оскара Вашингтона Табареса нарешті заспокоїлися і почали грати в обороні надійніше. Уругвай почав сильніше пресингувати суперника, однак той відповідав контрпресингом, через що атаки латиноамериканської збірної доволі швидко захлиналися вже у зародку. За ударами попереду залишалися підопічні Дешама, однак жодного пострілу у площину воріт. 

Перший гол відбувся за п'ять хвилин до перерви. Франції допоміг стандарт: Грізманн виконав навіс зі штрафного, Варан вбіг до карного і зрізав м'яч у кут воріт Муслери чітко під штангу. Цікаво, що вже через чотири хвилини рахунок знову міг стати нічийним, але Льоріс парирував небезпечний удар Касереса з вбивчої позиції У підсумку команди пішли на перерву за рахунку 1:0 на користь європейської збірної.

.jpg_146Фото: ФІФА

Малюнок гри у другому таймі майже не змінився. Лише стало помітно, що Уругвай почав діяти трохи розкутіше, адже втрачати було вже нічого. Втім, відсутність Кавані сильно позначилася на атакувальних діях команди. Луїс Суарес, який повинен був вести команду за собою, просто був непомітним. Les Bleus впевнено захищалися, а на 61-й хвилині взагалі забили другий гол. Знову у центрі уваги Грізманн: Антуан вистрілив метрів з 20, м'яч по дуже оманливій траєкторії летів в руки Муслери, але в останній момент трохи пішов в сторону і від рук голкіпера Уругваю залетів у ворота.

Через три хвилин Уругвай нарешті створив перший небезпечний момент біля воріт Льоріса у другому таймі, однак м'яч після пострілу Родрігеса пройшов поруч зі стійкою воріт. На більше Уругвай сьогодні не вистачило, було ще кілька нагод, але небезпечними їх назвати важко. Французи могли забити і третій гол, довівши рахунок до розгромного, але Толіссо і Грізманну забракло влучності. Уругвай у свою чергу таки спробував влаштувати фінальний штурм, але все виявилося марно. Команда Дешама впевнено довела справу до перемоги, ставши першим півфіналістом турніру.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Чвертьфінал

Уругвай - Франція 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Варан (40), 0:2 - Грізманн (61)

Уругвай: Муслера, Годін, Хіменес, Касерес, Нандес (Урретавіская, 73), Лаксальт, Бентанкур (Родрігес, 59), Торрейра, Весіно, Суарес, Стуані (Максі Гомес, 59)

Франція: Льоріс, Варан, Люка Ернандес, Павар, Умтіті, Погба, Канте, Толіссо (Нзонзі, 80), Грізманн (Фекір, 90+3), Жиру, Мбаппе (Дембеле, 88)

Попередження: Люка Ернандес (33), Бентанкур (38), Родрігес (69), Мбаппе (69)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: