Чемпіонат світу. Уругвай - Португалія - 2:1. Роналду, як і Мессі, відправляється додому

Чемпіонат світу. Уругвай - Португалія - 2:1. Роналду, як і Мессі, відправляється додому
Фото взяте з fifa.com

Едінсон Кавані своїм дублем вибив португальців з ЧС-2018

Другими путівку у чвертьфінал Чемпіонату світу 2018 року з футболу розігрували збірні Уругваю та Португалії. Перебуваючи під емоційним впливом від зустрічі Франції й Аргентини, хотілося продовження результативної гри і від цього дуету. Та все ж мало вірилося у те, що уругвайці та португальці влаштують гольову феєрію.

Багато хто порівнював це протистояння з особистим суперництвом Кріштіану Роналду та Луїса Суареса. Однак, у футбол грають не особистості, а команди. У чому всі могли пересвідчитися вже не раз на цьому Мундіалі (тут можна пригадувати і виліт Німеччини, і невиразну гру Ліонеля Мессі). Щодо букмекерів, то вони оцінювали шанси Уругваю та Португалії як рівні, віддаючи зовсім невеличку перевагу європейській команді, яка, між іншим, є чемпіоном Старого світу.

Португалія зі стартових хвилин захопила ініціативу, але отримала контратаку та пропустила м’яч. Захисники не вгледіли за Кавані, і Едінсон точним ударом головою замкнув на дальній стійці навіс Луїса Суареса. Так, дещо несподівано, Уругвай повів у рахунку.

Надалі у першому таймі продовжувалася подібна гра – португальці володіли м’ячем, а уругвайці розраховували на швидкі контрвипади. І ці поодинокі спроби латиноамериканців були, напевне, гострішими, ніж атаки збірної Португалії. Особливу увагу захисники приділяли, звичайно ж, Роналду, який у першому таймі завдав лише одного удару в отвір воріт (Фернандо Муслера впорався).

988264474

Фото взяте з fifa.com

Після перерви португальці ще більше почали тиснути на ворота суперників. Дійшло до того, що вони тотально переважали конкурентів у володінні м’ячем у той момент – 87% проти 13%. І логічно, що команді Фернанду Сантуша вдалося зрівняти рахунок. На 55-й хвилині Пепе відгукнувся на навісну передачу Рафаеля Геррейру, зрівнявши цифри на табло.

Португалія, очевидно, розраховувала впіймати кураж після цього взяття воріт. Натомість, знову пропустила гол у свої ворота. І знову швидку контратаку завершив точним ударом Кавані. Цього разу ногою з лінії штрафного майданчика. Як не намагався Руй Патрісіу дістати м’яч після даного удару Едінсона, зробити сейв йому не судилося.

Уругвай відійшов у захист, і португальці взяли штрафний майданчик суперників в облогу. Інколи доходило до того, що вони пасувалися безпосередньо перед карною зоною, але не могли зрозуміти, як подолати цей захист. Одного разу на виході помилився Муслера, проте Бернарду Сілва з 15-ти метрів примудрився пробити над фактично пустими воротами.

Головного болю наставнику збірної Уругваю додала травма Кавані, якому допоміг залишити межі поля Роналду. За ці дії обом футболістам можна висловити респект. Першому – за те, що не став падати на газон і тягнути час, другому – за допомогу супротивнику. Після цього латиноамериканці взагалі забули про будь-які контрдії, зосередившись на збереженні переможного результату.

І це принесло Уругваю результат – вихід у чвертьфінал Чемпіонату світу. Португальці намагалися атакувати до останнього. Арбітр навіть, здалося, компенсував дещо більше часу, ніж варто було. Проте і це не допомогло побачити в 1/4 фіналу ЧС-2018 повторення фіналу чемпіонату Європи 2016 року. Далі пройшов Уругвай, і саме він зіграє з Францією.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/8 фіналу

Уругвай – Португалія – 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 – Кавані (7), 1:1 – Пепе (55), 2:1 – Кавані (62)

Уругвай: Муслера, Годін, Хіменес, Касерес, Нандес (Санчес, 81), Лаксальт, Бентанкур (Родрігес, 63), Торрейра, Весіно, Кавани (Стуані, 74), Суарес

Португалія: Руй Патрісіу, Пепе, Геррейру, Рікарду Перейра, Фонте, Адрієн Сілва (Куарежма, 65), Вільям Карвалью, Гонсалу Гедеш (Андре Сілва, 74), Бернарду Сілва, Жоау Маріу (Фернандеш, 85), Роналду

Попередження: Роналду (90+)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: