Чемпіонат світу. Франція - Аргентина - 4:3. Мессі та компанія пакують валізи додому

Чемпіонат світу. Франція - Аргентина - 4:3. Мессі та компанія пакують валізи додому
Фото: ФІФА

30-го червня визначився перший чвертьфіналіст світової першості з футболу

Груповий етап Чемпіонату світу-2018 залишився позаду і настав час плей-офф. Першим матчем 1/8 фіналу стало протистояння між топ-збірними світу Францією і Аргентиною. Вивіска повністю відповідала самій грі, однак про це трохи згодом.

Збірна Франції під час групового етапу піддалася критиці громадськості, проте це пов'язано в першу чергу з тим, що команда не показувала яскравий футбол, якого від неї чекають. З результатами у підопічних Дідьє Дешама все в порядку (дві перемоги і нічия), однак виразності футболу не вистачало.

Щодо Аргентини, то тут ситуація вкрай протилежна. Команда Хорхе Сампаолі ледь не провалилася вже на стадії групового етапу - нічия з Ісландією у першому турі, розгромна поразка від Хорватії і вольова перемога над Нігерію за десять хвилин до завершення основного часу матчу, яка і дозволила «альбіселесте» ледь не в останній момент зачепитися за плей-офф.

Щодо сьогоднішнього матчу, то старт 1/8 фіналу вдався на славу. Вже на 9-й хвилині матчу французи заробили небезпечний штрафний, який завершився потужним пострілом від Грізманна в поперечку воріт Армані, який вже походу чемпіонату став першим номером у воротах команди Сампаолі.

Втім, через чотири хвилини французи свого таки домоглися: Мбаппе прискорився з центру поля, протягнувши м'яч до карного і прокинув його собі на хід. Але незабаром форварда «ПСЖ» збив Рохо - жовта картка і пенальті, який реалізував Грізманн. Аргентина у свою чергу нічого небезпечного біля воріт Льоріса за 40 хвилин не створила. Команда тяжко проходила центр поля, а на завершальних стадіях атаки справа до удару не доходила.

Не допомогли командні дії, допоможе індивідуальна майстерність когось одного - і це був не Мессі, а Ді Марія, який за чотири хвилини до перерви класним пострілом з-за меж карного увігнав м'яч майже у дев'ятку воріт Льоріса - перший удар у площину воріт від аргентинців і перший гол. За рахунку 1:1 команди пішли на перерву.

На початку другого тайму збірна Аргентини взагалі вийшла вперед: Мессі після розіграшу стандарту підхопив м'яч на краю карного і не дивлячись завдав удару, м'яч потрапив в Меркадо, а той підставив ногу і перевів його в ворота Франції. Такого розвитку подій ніхто не очікував. Однак радість «альбіселесте» тривала менше дев'яти хвилин: звичайний простріл Лукаса Ернандеса припав на ногу Павара, який з лінії карного вдало пробив з льоту, пославши м'яч у дальню дев'ятку воріт Армані. Чесно, цей гол потрібно просто побачити, слів тут недостатньо.

.jpg_139Результативний удар Павара

Після цього підопічні Сампаолі наче розгубилися. А надалі був бенефіс від Мбаппе, який  з 64-ї по 68-му хвилину оформив дубль! Лукас Ернандес прострілив зліва у карний майданчик, у Матюїді не вийшло пробити з ходу, а м'яч після рикошету від аргентинців дістався Мбаппе, який різким рухом вискочив на побачення з Армані і переправив м'яч у ворота.

Другий гол взагалі із розряду: «а де центр поля Аргентини?» Жиру одним пасом вивів Мбаппе на друге побачення з Армані, яке аргентинський воротар також програв - 4:2. Після такого параду голів команди трохи заспокоїлись, французи відійшли назад і почали грати за рахунком.

Аргентина почала насідати на ворота суперника, створювала моменти, однак змогла відіграти лише один гол. Вже на третій доданій хвилині третій м'яч «блакитно-білих» оформив Серхіо Агуеро, який вийшов на заміну, однак на більше не вистачило часу. У підсумку 4:3 - результативний матч на користь французів, які стали першими чвертьфіналістами Чемпіонату світу-2018.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/8 фіналу

Франція – Аргентина – 4:3 (1:1)

Голи: 1:0 – Грізманн (13, пен), 1:1 – Ді Марія (41), 1:2 – Меркадо (48), 2:2 – Павар (57), 3:2 – Мбаппе (64), 4:2 – Мбаппе (68), 4:3 – Агуеро (90+3)

Франція: Льоріс, Варан, Юмтіті, Люка Ернандес, Павар, Матюйді (Толіссо, 75), Погба, Канте, Жиру, Грізманн (Фекір, 83), Мбаппе (Товен, 89)

Аргентина: Армані, Маскерано, Отаменді, Меркадо, Рохо (Фасіо, 46), Тальяфіко, Ді Марія, Банега, Перес (Агуеро, 66), Павон (Меса, 75), Мессі

Попередження: Рохо (11), Тальяфіко (19), Маскерано (43), Банега (50), Матюйді (72), Павар (73)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Панама - Туніс
Туніс переміг Панаму і разом з нею покидає Чемпіонат світу-2018 у Росії
Фото взяте з fifa.com
Збірна Польщі Чемпіонат світу 2018 року з футболу завершила перемогою
Фото взяте з fifa.com
Чемпіонат світу з футболу. Бразилія у плей-офф зіграє з Мексикою. Інші пари
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Франція зіграє з Аргентиною в 1/8 фіналу, Хорватія - з Данією
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Аргентина вирвала перемогу у Нігерії на останніх хвилинах і вийшла в плей-офф
Данія та Франція сильнішого не виявили. Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Данія та Франція зіграли внічию, Австралія програла Перу
Кріштіану Роналду. Фото взяте з fifa.com
Чемпіонат світу з футболу. Росія вийшла на Іспанію, а Португалія – на Уругвай
Фото взяте з fifa.com
Чемпіонат світу з футболу. Португалія втратила перше місце у групі через Роналду
Фото взяте з fifa.com
Чемпіонат світу з футболу. Іспанія ледь не програла Марокко
Дата публікації новини: