Чудові перспективи Яремчука, перше розчарування Ярмоленка. Європейські ЗМІ не залишають гру українців без уваги

Чудові перспективи Яремчука, перше розчарування Ярмоленка. Європейські ЗМІ не залишають гру українців без уваги
Андрій Ярмоленко

До вашої уваги коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях. Цього разу – насамперед, у Бельгії та Німеччині.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Нападник бельгійського клубу «Гент» і колишній форвард київського «Динамо» Роман Яремчук продовжує торувати свій шлях у футболі країни Ромелу Лукаку та Венсана Компані. Так, на його рахунку поки немає результативних дій у матчах за новий клуб, проте перспективи Романа у таборі одного з кращих клубів цієї країни проглядаються. В черговому календарному матчі вищої ліги Бельгії проти «Ваасланда» на полі «Гента» (рахунок гри – 2:0)  Яремчук вийшов у стартовому складі свого клубу й відіграв 72 хвилини. Не забивав, гольових передач не віддавав. Наразі «Гент» займає лише 12-ту позицію в таблиці з дев’ятьма очками. Проте по закінченні матчу без прискіпливого погляду місцевих журналістів Роман не залишився. 

Спеціалізований ресурс Voetbalkrant присвятив Яремчуку окрему статтю, в якій спробував проаналізувати гру нашого форварда:

1_13

«Одкровенням було те, як у першій половині проти «Ваасланд-Беверен» зіграв Роман Яремчук. Український нападник показав відчутну працелюбність, цілеспрямованість і продуктивність… Нападник, який має 21 рік, проявив себе як справжній «зловмисник», і встигав побувати ледь не на кожному клапті поля на половині суперника, демонструючи свої здібності як партнерам, так і суперникам. Одного разу він змусив Деві Роуфа проявити свою майстерність… Його наставник відзначає, що Яремчук дуже швидко вчиться, що це дуже допитливий гравець… Можливо, ми маємо справу з версією 2.0 Лорана Депуатра (бельгійський форвард, колишній футболіст «Гента», який пішов з команди у 2016 році, поповнивши ряди «Порту», має схожі з Яремчуком габарити – 191 сантиметр та 91 кілограм, – примітка)? Він справді нагадує одного з його відомих попередників Депуатра… Роман має такий же талант навантажувати захисників суперника й може довести більшість оборонців опонента до вкрай неприємних відчуттів…»

Хавбек німецького «Шальке» Євген Коноплянка черговий матч у вищій лізі німецького футболу проти «Герти» з Берліна на полі суперника  починав на лаві запасних. Футболіст збірної України з’явився на полі на 67-й хвилині, за рахунку 0:1 (гра закінчилася з підсумком 0:2). В активі Євгена лише одна непогана передача з флангу на партнера, яка, втім, до голу не призвела. Наразі «Шальке» посідає шосту сходинку, маючи 13 очок в своєму активі. 

Після такого невиразного поєдинку в виконанні нашого гравця, не дивно, що від ЗМІ Євгену дісталося на «горіхи». Ресурс WA виступ Коноплянки прокоментував наступним чином:

2_09

«…Його вихід на поле нічого не змінив, додати активності й гостроти своїй команді в атаці Коноплянка не зміг. Переконати в безпідставності свого знаходження на лаві запасних цей гравець нас не зумів…»

Відомі широкому загалу чеські легіонери України – це Едуард Соболь та Руслан Ротань. Обидва захищають кольори столичного клубу «Славія». Обидва ж зіграли у черговому календарному матчі чемпіонату вищого дивізіону Чехії з таким клубом, як «Карвіна» (перемога команди українців на виїзді з рахунком 2:0). Якщо хавбек відіграв 73 хвилини, то захисник – увесь матч. Наразі «Славія» посідає друге місце в таблиці, маючи 22 бали.

Сайт fotbal.idnes відзначив важливість перебування на полі обох наших співвітчизників:

3_05

«…Соболь був надійний на своїй позиції, не тільки непогано зіграв у захисті своїх воріт, а й підтримував атаки свого колективу… Ротань провів черговий якісний матч – здебільшого його було не помітно, проте своєю впевненістю та солідністю він заряджав партнерів по команді…»

Чи не найбільшу увагу традиційно приковує хавбек німецької «Боруссії» з Дормунда й багаторічний вже колишній лідер київського «Динамо» Андрій Ярмоленко. Гру проти «Лейпцига» в межах Бундесліги Ярмоленко, як і вся «БД», провів не так добре, як попередні матчі. Проте на полі Андрій зайвим точно не був, виступаючи в якості однієї з центральних фігур. Ярмоленко віддавав гострі передачі, й міг забити сам, проте – не склалося… Домашня поразка з рахунком 2:3 поки не вплинула на перше місце – команда Андрія має 19 очок в своєму активі.  

Регіональне спортивне видання Revier Sport грі Ярмоленка дало наступну характеристику:

4_06

«…Українець виглядав трохи стомленим, проте саме він був головним джерелом неприємностей для суперника. Боровся, віддавав, не раз обігравав суперників, бив… На 13-й хвилині Ярмоленко віддав відмінну передачу на Обамеянга, яка дозволила форварду вийти на побачення з голкіпером «Лейпцига»... На 84-й хвилині його удар головою нейтралізував голкіпер гостей... В компенсований арбітром до другого тайму час Ярмоленко не зміг влучити в порожні ворота. Це мало було бути 3:3…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: