Кубок України. «Динамо» насилу пролізло в чвертьфінал

Кубок України. «Динамо» насилу пролізло в чвертьфінал
Фото: прес-служба Динамо

«Динамо» у непростому поєдинку переграло «Олександрію»

У середу, 25 жовтня, відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка України. В одному з центральних матчів київське «Динамо» на виїзді грало проти «Олександрії». Наставник столичного клубу Олександр Хацкевич обрав на матч експериментальний склад, вирішивши переглянути дублерів і молодих гравців, серед яких опинилися такі виконавці як Бущан, Шепелєв, Миколенко та Смирний, який взагалі дебютував за основну команду.

«Динамо» прогнозовано заволоділо м'ячем з перших хвилин зустрічі, а вже на шостій хвилині Кравець з гострого кута пробив повз ворота Паньківа. На 19-й хвилині Гонсалес доволі несподівано вийшов один на один з голкіпером «Олександрії», однак переграти того не зміг.  Господарі у свою чергу лише оборонялися і навіть не переходили на половину поля киян.

Лише з 22-ї хвилини у підопічні Шарана почали атакувати, так, спочатку відбувся випад під час контратаки, але Старенький не зміг замкнути простріл Поляруса, а ще через шість хвилин вище воріт з дальньої дистанції пробив Запорожан. Господарі явно захопилися атакувальними діями, на чому кияни їх змогли підловити на 36-й хвилині.

Гармаш класним пасом знайшов Гонсалеса, який відпасував в центр карного на Кравця, і, форвард «Динамо» спокійно без перешкод відправив м'яч у ворота Паньківа. Після голу господарі поля намагалися відігратися, однак «Динамо» надійно зіграло в обороні і зберегло перевагу в один м'яч.

Перші десять хвилин другого тайму пройшли під акомпанемент атак Олександрії, однак у господарів явно не вистачало креативу для завершення, одна з таких атак завершилася неточним ударом від Чеботаєва на 58-й хвилині. Через чотири хвилини підопічні Шарана створили ще один момент, цього разу міг забивати Сітало, але з вбивчої позиції головою пробив повз ворота. Господарі продовжували атакувати і надалі, адже втрачати було вже нічого і це принесло свої дивіденди.

.png_12Фото: UA-Football

Так, на 75-й хвилині удар не вийшов у Грицука, а у наступному моменті «Динамо» таки пропустило від Старенького, який головою замкнув навісну передачу від Бацули. Навіть після голу кияни забули, що таке атакувати, а Олександрія продовжила наступати на ворота Бущана. Під завершення основного часу гарну нагоду змарнував Старенький, який з класної позиції після передачі Грицука зльоту пробив вище воріт. Будемо відверті, за моментами «Олександрія» явно переграла суперника, але більше в основний час глядачі голів не побачили.

В овертаймі «Олександрія» продовжувала тиснути на ворота киян, так, на 98-й хвилині Бущан парирував постріл Бацули під поперечку, на що «Динамо» відповіло незрозумілими діями від Бєсєдіна, який з двох метрів не зміг вразити ворота після навісу від Піварича.

На 105-й хвилині команди ще обмінялися моментами: удар здалеку від Пантича без проблем взяв Паньків, а Гітченко в атаці у відповідь головою послав м'яч в сантиметрах від стійки воріт Бущана.  На початку другої 15-ти хвилинки «Олександрія» провела непогано атаку, але навіс у карний від Гітченка прочитав Бущан, а «Динамо» в атаці у відповідь забило другий гол у матчі: цього разу Бєсєдін вже з метра воріт після передачі Кравця не схибив - 2:1.

1_01.Фото: UA-Football

Могли кияни після цього знову програвати, але Бущан дивом парирував спочатку постріл від Сітала, а потім голкіпер столичного клубу у красивому стрибку відбив удар зі штрафного від Грицука. Не забиваєш ти, забивають тобі? І цього разу все це спрацювало, адже після таких двох нагод «Динамо» під час контратаки забило третій гол: Гонсалес прорвався правим флангом і виконав навіс на дальню стійку, де вже чатував ніким неприкритий Артем Кравець - 3:1.

«Олександрія» голову не опустила і продовжувала атакувати, а на 120-й хвилині це вилилося у жовту картку для Хачереді, який заробив на власні ворота пенальті, який ефектно реалізував Грицук.  Втім, на більше господарям поля не вистачило часу, «Динамо» у підсумку вирвало непросту перемогу і вийшло у чвертьфінал Кубка України.

Підопічним Шарана за таку гру лише подяка, а Хацкевичу слід поміркувати щодо таких кардинальних експериментів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: