Ліга Європи. Італійське прокляття для «Динамо» триває: кияни пропустили «Лаціо» у чвертьфінал

Ліга Європи. Італійське прокляття для «Динамо» триває: кияни пропустили «Лаціо» у чвертьфінал
Динамо (Київ) - Лаціо. Матч Ліги Європи, НСК Олімпійський. 15 березня 2018 року
Фто: Станіслав Груздєв, Главком

Київська команда знову програла італійській команді - цього разу «Лаціо» - та вибула з турніру

На перший план у матчі-відповіді 1/8 Ліги Європи між «Динамо» та «Лаціо» виходила дуель тактик і тренерів. Саме від обраних гравців і залежало, як кожна з команд гратиме у звітному протистоянні. Як виявилося, Олександр Хацкевич обрав захисну тактику, а от Сімоне Індзагі розраховував на насичений півзахист.

Щодо початку зустрічі, то кияни дуже довго відсиджувалися в обороні. Ніби чекали, що може запропонувати суперник у ці хвилини. А суперник навіть створив момент, коли Іммобіле вийшов на Бойка, який дещо залишив ворота. Чіро обіграв Дениса, але воротаря підстрахував у підкаті Кадар. Саме захисник перервав політ м’яча у бік воріт. «Динамо» ж відповіло навісом зі штрафного від Морозюка, але потенційно небезпечну передачу перервав захисник.

Гра без моментів тривала до 23-ої хвилини, коли гості заробили кутовий. Після подачі з якого і забили гол... Денис Бойко знову вийшов «погуляти», не дістався до м’яча першим, і Лукас Лейва спокійно головою відкрив рахунок. І стало зрозуміло: те, що пройшло з АЕКом, із «Лаціо» не пройде, адже доведеться забивати, щоб пройти далі.

«Динамо» якихось висновків після пропущеного м’яча не зробило. Попереду кияни проводили замало часу. А той удар над поперечиною від Циганкова особливої загрози не ніс. Стракоша все бачив, і був готовий відбити цю спробу. Щодо римлян, то Луїс Альберто ледь не закрутив м’яч у ворота подачею з кутового. Бойко в останній момент кулаками вибив м’яч фактично на лінії воріт.

Щоправда, далі у першому таймі Бойко лише рятував «біло-синіх». Він не дав забити суперникам після двох виходів віч-на-віч. У другому епізоді Денис зіграв руками за межами штрафного майданчика, але цього арбітри не помітили. До всієї цієї невдалої гри киян додалася ще й травма Кадара на останніх хвилинах тайму. Замість нього на полі з’явився зимовий новачок «Динамо» Шабанов.

Прихильники киян можуть казати, що арбітр не поставив пенальті за гру рукою одного з футболістів «Лаціо» у штрафному майданчику гостей. Казати можуть, але арбітр вирішив по-своєму. Хоча м’яч і змінив траєкторію польоту після удару Буяльського, тому пенальті було б цілком правильним рішенням. На тому команди і пішли на перерву.

Другу половину зустрічі кияни розпочали дуже активно. Навіть був удар Бєсєдіна після подачі кутового, який, втім, успіху киянам не приніс. Натомість в атаці у відповідь «Динамо» цілком могло пропустити. Габбарон просто вибачив підопічних Хацкевича за пожежу у своєму штрафному майданчику. Він з метрів семи пробив вище пустих воріт.

Якщо не брати до увагу активну та щільну гру «Лаціо», то залишалося тільки одне запитання: як же «Динамо» може витягнути цей матч? Хацкевич по ходу другого тайму випустив Гонсалеса та Мбокані. І якщо перший розчинився на полі, то конголезець отримав момент ледь не відразу після виходу. Щоправда, Дьйомерсі заплутався у своїх ногах, не зумівши пробити, але віддав пас на Циганкова. Удару Віктора знову не вистачило буквально кількох сантиметрів, щоб перевірити пильність Стракоши.

Не можна сказати, що «Динамо» не старалося. Був удар Гонсалеса над поперечиною, але всю долю вирішив черговий кутовий. Після подачі відбулося скидання на де Врея, який і забив вирішальний гол. Аби відігратися, десяти хвилин було замало киянам. «Лаціо» покарав «біло-синіх» за всі ті помилки, за які не зміг на попередній стадії покарати АЕК.

«Динамо» продовжило невтішну для себе серію з італійськими командами. Знову київський клуб не зміг перемогти представників цієї країни. Звитяга над «Ромою» (2:0) у 2004 році так і залишається єдиною в історії, якщо не брати до увагу технічну перемогу над цією ж командою на виїзді. А от щодо «Лаціо», то кияни програли третю зустріч із чотирьох проведених.

Ліга Європи з футболу

Матч 1/8 фіналу

«Динамо» (Київ, Україна) – «Лаціо» (Рим, Італія) – 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Лейва (23), 0:2 – де Врей (83)

«Динамо»: Бойко, Кадар (Шабанов, 45), Бурда, Пиварич, Морозюк (Гонсалес, 57), Шепелєв, Буяльський, Циганков, Кендзьора, Мораес, Бєсєдін (Мбокані, 70)

«Лаціо»: Стракоша, де Врей, Раду, Габаррон (Марушич, 72), Луїс Феліпе, Луїс Альберто, Лулич (Лукаку, 69), Феліпе Андерсон, Пароло, Лейва, Іммобіле (Кайседо, 82)

Попередження: Луїс Феліпе (18), Мораес (55), Шабанов (66), Буяльський (90)

Перший матч – 2:2

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: