У США провели турнір з кулачних боїв, який був поза законом 129 років (відео, фото)

У США провели турнір з кулачних боїв, який був поза законом 129 років (відео, фото)

Стільки крові давно вже не бачили

Підготовка

На Bare-Knuckle Fighting Championship у Вайомінгу люди зібралися заздалегідь. Фотографи, журналісти та просто ті, хто цікавився, прийшли на демонстрацію бинтування рук перед першим легальним турніром з кулачних боїв у США. Це була окрема вистава: організатори, не приховуючи гордості, показували свою систему.

Мета бинтування у кулачних боях – максимально зміцнити зап'ястя, щоб вони не зламалися після першого ж руху суперника головою назустріч. На бинт у кілька шарів намотували клейку стрічку, але кісточки залишали відкритими. Від бинта до кісточок залишали просвіт мінімум у три сантиметри – на випадок, якщо частина тканини надумає злетіти та розірвати супернику обличчя.

«Кулачні бої тільки здаються жорстокими. Насправді, відправитися на той світ у боксерському матчі набагато простіше. Бійці у рукавичках б'ють сильніше та частіше, адже не переживають за руки. Так, голі кісточки легше розсікають шкіру, але це менш небезпечно, ніж струс мозку, яким славиться бокс. А рукавички взагалі потрібні для захисту кулака – різниці у силі удару немає», - говорив перед турніром промоутер Девід Фелдман.

Голова правління організації Браян Педерсон теж сипав аргументами на користь кулачних боїв: «У Вайомінгу дозволені кікбоксинг та ММА. Спортивні змагання, де можна бити ліктями, колінами та гомілкою. Сходіть на задній двір і спочатку вдарте баскетбольний м'яч рукою, а потім ногою. Подивіться, який полетить далі».

Комісія штату Вайомінг турнір дозволила. Перший за останні 129 років, що кулачні бої були поза законом.

Турнір

На відміну від бійок за пивницями, з якими кулачні бої часто плутають, правил на турнірі було достатньо: немає ударів ногами та боротьби, не можна бити опонента, що впав, заборонені брудні прийоми на кшталт тицяння в очі й ударів у пах. По суті, це той же бокс, але непокриті кісточки вносять свої корективи: наприклад, рефері намагаються не розтягувати клінч бійців, тому що від голого кулака подібним чином не сховаєшся – він менше навіть рукавички з ММА та легко залетить у будь-який проміжок, а вільною рукою суперника можна хапати за шию та «насаджувати» на удар.

Кулачний бій набагато більш вимогливим до точності: якщо влучиш супернику у лоб – швидше за все, зламаєш руку і не зможеш продовжити бій. Бійці менше працюють серіями та намагаються вкладатися у кожен удар. Якщо кісточки зовсім болять, можна бити відкритою долонею. Ринг був без кутів. Билися бійці п'ять раундів по дві хвилини.

Гострі кісточки моментально розсікали шкіру, кров лилася струмками. Жорстоку криваву баню влаштували бійці ММА Джоуї Белтран і Тоні Лопес. Видовище було моторошне, але зачаровувало – жоден з них не відступав. Белтран все-таки переміг суддівським рішенням, адже обидва бійця достояли до кінця.

Фото цього бою стали візиткою першого турніру Bare-Knuckle Fighting Championship і моментально розлетілося по всім бійцівським медіа. Журналісти порівняли його з легендарної сутичкою Форреста Гріффіна та Стефана Боннара – жорстокої заруби, яку в UFC ставили на перше місце у списку найкращих боїв організації.

Королева

Головною зіркою турніру була Бек Роулінгс – дівчина, яку звільнили з UFC після чотирьох поразок поспіль. Там вона запам'яталася тим, що полетіла у нокаут після шаленого удару ногою у стрибку від Пейдж ВанЗант. Яскрава Бек завжди хотіла бути королевою, але в UFC їй не дали такої можливості. Тому у BNFC вона пішла не роздумуючи.

Суперницю Бек перемогла – допомогли захвати за шию. На третій раунд Альма Гарсія не вийшла – заборонив лікар. «Це була бійка, але з хорошою технікою та боксерської тактикою. Коли влучали у мене, удари відчувалися так само, як у рукавичках зі змішаних єдиноборств. Але коли влучаєш сама, різниця відчувається. Мої руки опухли, після ММА такого не було. Ну, і влучати у верхню частину голови було досить боляче. Не думаю, що зламала руку, але потрібно перевірити. Я взагалі дивна: одного разу зламала стегно та продовжила тренуватися. Так що переломи мене не лякають», - сказала Роулінгс. - Хай йому біс! Я – королева кулачних боїв!»

Наслідки

Організатори турніру, безумовно, продали душу дияволу, щоб переконати атлетичну комісію дозволити турнір. Щоб повірити у казки про те, що рукавички потрібні тільки для захисту кулаків, потрібно серйозно перебрати з алкоголем: обличчя багатьох бійців у підсумку виглядали так, ніби вони вилетіли через лобове скло. Але розсічення, гематоми та переломи промоутерів не збентежили – після бійок вони навіть влаштували фото сесію для тих, хто вижив. Організатори запевнили, що на їхніх турнірах, як і в ММА, будуть медичні відсторонення, але дані по ним не опублікували.

«Думаю, ми тільки що показали світу єдиноборств, що у місті з'явився новий гравець. Ми тут надовго», - сказав після турніру промоутер Девід Фелдман.

За матеріалами Sports.ru

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: