Українка Журавок виграла коротку індивідуальну гонку на Кубку IBU

Українка Журавок виграла коротку індивідуальну гонку на Кубку IBU
Юлія Журавок

Етап в Арбері ознаменувався першою особистою перемогою на дорослому рівні на міжнародних змаганнях для Юлії

Кубок IBU в німецькому Арбері продовжився короткою індивідуальною гонкою у жінок (з 45-секундним штрафом за промах). І цей старт ознаменувався першою особистою перемогою на дорослому рівні на міжнародних змаганнях для Юлії Журавок.

Юлія Журавок в цій гонці показала хорошу швидкість і перші десять мішеней вразила точно. Тому до екватора гонки розташувалася на першому місці. Коли кількість влучних пострілів склала 15-ть, перевага Юлі над шведкою Шардін Слуф, з аналогічною міткою, склала вже більше половини хвилини.

І ось уже з'явилися боязкі надії на медаль. На щастя, заключна стрільба, в якій шведка все ж допустила одну помилку, на відміну від Журавок, зробила надії цілком виправданими, адже до того моменту наша спортсменка була єдиною з нулями в графі промахів (як виявилося пізніше - взагалі єдиною з абсолютною точністю). Та й швидше своєї найближчої конкурентки.

Надія Бєлкіна за підсумком гонки стала найкращою на розгоні серед наших дівчат. Але вже з першої стрільби почала помилятися і, відповідно, опускатися нижче в проміжному протоколі. А прогресуюча кількість промахів 1-2-3 перед четвертим вогневим рубежем залишала лише сподіватися, що хоч на останній стрільбі ця негативна прогресія перерветься. Так і сталося. Але підсумкових шість промахів - це багато для боротьби за найвищі місця.

Яна Бондар на перших двох рубежах допустила чотири промахи сумарно, а ось третій і четвертий рубіж змогла пройти без штрафу. Два нулі підряд від Яни - 11-е місце на фініші. До того ж, всі три вищезгаданих українки показали хорошу швидкість в гонці.

Ольга Абрамова повинна була стартувати 70-ю, але на старт короткої індивідуалки так і не вийшла.

Марія Кручова, стартуючи в останніх номерах, майже з самого початку подарувала надії на хороший результат. На першій стрільбі одна мішень Маші не скорилася, але надалі пішли два нулі, які вселяли оптимізм. На останньому рубежі Кручова також відстріляла на нуль, фінішувавши у підсумку четвертою.

До кінця гонки так і не виявилося тих, хто зміг би відібрати у Юлії Журавок її заслужене золото. Як і не знайшлося тих, хто претендував би на інші два місця на подіумі, зайняті шведками - Шардін Слуф і Елізабет Гогберг. Їм дісталося срібло і бронза відповідно.

Кубок IBU з біатлону сезону-2018/19

Етап у Арбері, Німеччина

Коротка індивідуальна гонка (жінки)

1. Юлія Журавок (Україна) (0 + 0 + 0 + 0) 36: 47,0
2. Шардін Слуф (Швеція) (0 + 0 + 0 + 1) +1: 01,9
3. Елізабет Гогберг (Швеція) (0 + 0 + 2 + 1) +1: 38,7
4. Марія Кручова (Україна) (1 + 0 + 0 + 0) +2: 11,4
...
11. Яна Бондар (Україна) (1 + 3 + 0 + 0) +3: 06,5
22. Надія Бєлкіна (Україна) (1 + 2 + 3 + 0) +4: 09,6
DNS. Ольга Абрамова

За матеріалами biathlon.com.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: