Юнацькі Олімпійські ігри. Три золота українських легкоатлетів і два рекорди від Магучих

Юнацькі Олімпійські ігри. Три золота українських легкоатлетів і два рекорди від Магучих
Ярослав Магучіх
Фото взяте з сайту ФЛАУ

Українські легкоатлети успішно виступили у понеділок, 15 жовтня

Три лідери світового сезону, три претенденти на золото – і три перемоги на Юнацьких Олімпійських іграх від українських легкоатлетів.

Стрибунка у висоту Ярослава Магучих і метальники молота Валерія Іваненко та Михайло Кохан вкотре цього сезону довели свою непереможність.

Усі троє впевнено виграли перший етап у Буенос-Айресі. Проте, згідно з правилами, переможця визначали за сумою двох: результати, показані спортсменами на кожному з етапів, додавали, і за їхньою сумою й розподілялися місця.

Перше золото збірній України з легкої атлетики принесла Валерія Іваненко з метання молота, вагою 3 кг. Вона виграла обидва етапи (74,90 м + 72,08 м = 146,98 м) і впевнено перемогла.

У липні українка також виграла юнацький чемпіонат Європи, а у вересні у Луцьку побила свій же рекорд України U18.

На двох попередніх юнацьких Олімпійських іграх спортсменки перемагали з результатами, нижчими 70 метрів.

На других юнацьких Олімпійських іграх поспіль золото зі стрибків у висоту серед дівчат виграє українка. Чотири роки тому його володаркою стала Юлія Левченко, а цьогоріч – Ярослава Магучіх.

При цьому у кожному з етапів вона поліпшувала найкращий результат Ігор – 1,92 м на першому і 1,95 на другому. 1,95 м стали також рекордом України U18, найкращим результатом світового сезону у вікових категоріях U18 і U20, а також особистим рекордом Магучіх.

Більше того, 1,95 м стали ще й повторення юніорського рекорду України, встановленого Юлією Левченко 17 червня 2016 року у Луцьку.

Другу поспіль Юнацьку Олімпіаду виграє й український молотобоєць. У Нанкіні першим став Гліб Піскунов, а у Буенос-Айресі на найвищу сходинку п’єдесталу з метання молота (5 кг) піднявся уже Михайло Кохан.

Як і на першому етапі, на другому Кохан знову відправив молот за 85-метрову позначку – 85,14 м. З сумою 171,11 м він виграв золото.

Після завершення змагань Кохан в інтерв’ю НОК України зазначив, що докладе всіх сил для того, щоб потрапити тепер уже на дорослі Олімпійські ігри. І зробити він це хоче вже у Токіо-2020.

Зазначається також, що 85,97 м, показані Коханом на першому етапі, є найкращим результатом в історії Ігор.

Анастасія Деркач на другому етапі зі штовхання ядра показала результат 14,66 м і з сумою 29,44 м посіла підсумкове 10-те місце.

Попри травму, Андрій Васильєв вийшов на старт 100-метрівки, проте час у підсумковому протоколі 42,46 с говорить сам за себе.

Дебютувала на Юнацьких Олімпійських іграх і нова дисципліна – крос. Щоправда, у ній медалі не розігрувалися. Вона була другим етапом змагань для спортсменів, які спеціалізуються з бігу на 1500 м, 3000 м і 2000 м з перешкодами. Атлети долали 4 км.

Були серед них і двоє українців: Катерина Онісімова (14.25 хв і 33-тє (10-те серед атлеток її дисципліни) місце) й Олександр Гонський (12.58 хв і 44-те (15-те) місце).

Тут уже при визначенні переможців додавали не результати, а місця, які посіли спортсмени у кожній з дисциплін. За цим показником Онісімова посіла 11-те місце з бігу на 2000 метрів з перешкодами, а Гонський був 14-м з бігу на 1500 метрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: