Найпопулярніші локації світу вимкнули світло на знак солідарності з Україною (відео)

Найпопулярніші локації світу вимкнули світло на знак солідарності з Україною (відео)
Понад 60 відомих локацій світу вимкнули світло на знак солідарності з Україною
фото із відкритих джерел

У темряву поринули головні різдвяні ялинки Нью-Йорка біля Рокфеллерського центру та Лондона на Трафальгарській площі

У найдовшу ніч 2022 року понад 60 найвідоміших локацій світу вимкнули світло на знак солідарності з Україною. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Він подякував справжнім друзям України, всім, хто долучається до акції Light Up Ukraine.

«Коли вимикається світло - це завжди сприймається як дещо незвичне. Але коли проводиш без нього чотири, десять, двадцять годин або навіть днів і починаєш звикати до темряви – це найгірше, що може статись. Це означає, що світло – не єдине, що хочуть забрати. Це посягання на кожну частину життя. Саме так ми живемо в Україні зараз – захищаючись від ворога, який прийшов нас знищити», – написав глава держави.

Римський Колізей та Сіднейська опера, будівлі інституцій ЄС в Брюсселі, парламенту Шотландії в Единбургу, мерії Парижа та Порто, головні різдвяні ялинки Нью-Йорка біля Рокфеллерського центру та Лондона на Трафальгарській площі, а також у Празі, Ризі, Софії, Вроцлаві, Кракові, Турку, Вільнюсі, знаменита телевежа Торонто – загалом 62 локації у 19 країнах світу вимкнули світло на знак солідарності з народом України та закликали своїх відвідувачів долучитися до збору коштів на генератори для українських лікарень.

Акція #LightUpUkraine організована UNITED24, МЗС України та міжнародною депутатською коаліцією United for Ukraine.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що муніципальні будівлі Литви на годину вимкнуть святкове освітлення на знак солідарності з Україною, яка зазнає обстрілів енергетичної інфраструктури з боку РФ. Вимкнути на цей час свої ялинки закликали і жителів країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: