Наслідки санкцій: 50 найбагатших росіян втратили за день майже 12 мільярдів доларів

Наслідки санкцій: 50 найбагатших росіян втратили за день майже 12 мільярдів доларів
Санкції проти Росії

Найближчим часом влада США може почати обговорювати нові санкції проти Росії, пов'язані з хімічною атакою в Сирії

«Мінфін США звільнив Дерипаску та Вексельберга з «посади» олігархів», «Rusal попередив про ризик дефолтів через санкції США», «Акції компаній Олега Дерипаски падають на всіх біржах». З такими заголовками вийшли матеріали провідних російських видань після включення мільярдера і його активів до списку санкцій. Якщо перейти від слів до цифр, картина виходить не менш вражаючою. 

Зниження курсу рубля на Московській біржі почалося 9 квітня, коли євро за торгову сесію подорожчав майже на три рубля, а долар — майже на два рубля. Ослаблення курсу рубля відбувалося на тлі зниження основних біржових індексів, пов’язаного з падінням котирувань акцій російських компаній через нові американські санкції.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорить нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: